• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Ankara`da Kudüs için miting düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Memur-Sen, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına 17 Aralık Pazar günü Anadolu Meydanı'nda düzenleyeceği mitingle tepki gösterecek.

Mitingin düzenleyicileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin Filistinlilerin yalnız olmadığını, Kudüs'ün insanlığın ve ümmetin kalbi olduğunu ve işgal girişimlerine asla sessiz kalınmayacağının ilanı için gerçekleştirileceği belirtildi.

Yürütülen kirli planın sadece Kudüs ve Filistin'e değil, insanlığın bütün kazanımlarına ve dünya barışına yönelik bir saldırı olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen kirli planın, sadece Kudüs ve Filistin`e değil insanlığın bütün kazanımlarına ve dünya barışına yönelik bir saldırı olduğu gerçeğinden hareketle, bütün inanç ve ideolojik kesimlerin hak, insanlık ve barış ortak paydasında güçlü ve örgütlü bir iradeyi tesisini zorunlu ve değerli buluyoruz. Dünyayı emperyal zorbaların pazarı olmaktan, insanlığı kapital aklın kuşatmasından kurtaracak milat, kurulacak bir küresel Kudüs paydaşlığıdır. Bu anlayışla, 17 Aralık Pazar günü saat 13.00'te Anadolu Meydanı'nda bir miting düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşları mitingimize bekliyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir