• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Batman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Villa Park Salonunda yapıldı. Toplantıya Batman Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Aker, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, , ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları ve mesleki oda temsilcileri katıldılar.

 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, üyelerle beraber ilgili tüm tarafların kurum ve kuruluşların bu kurul faaliyetlerine müdahil olması istendi. istihdamın işsizlikle mücadele ve ekonomik kalkınma gibi sosyal sorunlarda ilgili herkesin katkı verilmesi istenen toplantıda, bu beraberliğin Batman için bir güç birliğine ve ortak vizyon oluşumunu zemin hazırlayacağı belirlendi.
Kurul üyelerinin katılımı istihdam, işsizlik, mesleki eğitim, işgücü piyasası konularına ilişkin görüşlerin değerli olduğunun son derece önem taşıdığı ifade edildi.

 

Hedef 9 Bin 15 Kişiye Kurs ve Toplum Yararına Çalışma Programları
Toplantıda, 9 bin 15 kişiye kurs, toplum yararına çalışma programları, işbaşı ve girişimcilik faaliyetleri olarak; özel sektör işe yerleştirme oranının artırılması, ödeneklerin güncellenmesi, işgücü piyasası araştırmasının yapılması ve yaptırılması, birinci Batman insan kaynakları ve istihdam fuarının düzenlenmesi ve muhtelif seminer ve konferansların düzenlenmesinin planlandığı kaydedildi.

 

Toplantıda İşkur Müdürü Besim Eviz'in uygulamayla ilgili sunumunun ardından toplantıya katılan üye katılımcıların Batman'da işsizlikle ilgili mücadeleye ilişkin önlemlerin ardından istihdamı desteklemeye ilişkin görüşler tartışıldı.

 

Toplantının sonunda işgücü mesleki eğitimleri planlama revizyonu ve onaylanmasının ardından milli eğitim ve yeni öğretim alanları benimsenerek değerlendirmeye alındı.

 

Toplantıya katılımın yüksek olması toplantının verimli geçmesine neden oldu. Batman Valisi Ahmet Turhan toplantının ardından kurul üyeleriyle beraber öğle yemeği yedi. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir