• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
İslamofobi`ye karşı dijital savaş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sosyal Akıl Derneği, “Fight İslamofobi Projesiyle özellikle  dijital oyunlar, çizgi filmler, ders kitapları, görüntü ve ses kayıtları üzerinde  islamofobik bulguları çocuk, genç ve ailelerin fark etmelerini sağlamak, kuracağımız web sitesi, android ve ios uygulamalarla (aplikasyon) bu içerikleri tarafımıza bildirimde bulunmalarını kolaylaştırmak amacındayız” şeklinde açıklama yaptı. Derneğin proje bilgilendirme açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

Amaç İslamofobik Farkındalığı Artırmak

“Fight İslamofobi” uygulaması ile, bildirimde bulunulan dijital verileri, sınıflayarak dijital delillere dönüştürüp toplumla paylaşılmasını sağlayarak çocuk, genç ve ailelerin bu konudaki farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda, günümüzde yeni neslin dinini, tarihini, kültürünü bilerek ve değerlerimize sahip çıkarak, bugünün gelişen dinamikleri ile harmanlanması ve bütünsel bir bakış açısına sahip olunması temel bir ihtiyaç olduğu aşikardır. Projemizdeki faaliyetlerle çocuk, genç ve ailelerin çevrelerinde islamofobik farkındalığını artırmak, yaşadıkları ve farkına vardıkları islamofobik vakaların etkilerini ortadan kaldırmak yada azaltmak için gençlerin aktif ve etken olduğu yapıları kurmak önceliğinde çalışmalar yapacağız. “

11 Eylül Başlangıç Tarihi

Dernek açıklamanın devamında, “Onlara içinde oldukları toplumsal değerlerin niteliğini, mensubu bulundukları dinin yada dinimizin temel yaklaşımlarını ve diğer toplumlara bakış açısını gerçeklik penceresinden, dijital veriler ve bulgularla izlenecek yolları göstermek ve milli bir bilinç kazandırmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizde islamofobik farkıdalık kültürünün geliştirilmesi, yenilikçi yaratıcı(üretken) çözümlerle islamofobi anlayışının daraltılması, hareketsizleştirilmesi ve toplumun dinimizi daha doğru ve bilinçli anlamalarının sağlanması önem arz etmektedir. Projeyle İslamofobik yaklaşımlarla ilgili sürdürülebilir bir destek sisteminin geliştirilmesi ve uygulanmasına çalışılacaktır. Bu projeyle islamofobi karşıtı çalışmalar yapan sosyal girişimcilerin artırılmasını sağlamak ve bu ekosistemi güçlendirerek sürdürülebilir mekanizmalar kurmak önceliklerimizdendir. Fight İslamofobi Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2016 tarafından fon desteği almış ve 11 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir