• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Batman'da 10 bin fidan toprakla buluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan "Bereket Ormanları" projesi kapsamında Batman'da oluşturulan Bereket Ormanı alanında fidan dikim töreni yapılarak, 10 bin fidan dikildi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen fidan dikim törenine katılan Vali Ahmet Deniz, basın mensuplarına, yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Deniz, "Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlatmış olduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanları için 2 yıldır fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bugün dikilen fidanlarla birlikte 700 dekarlık alanda 15 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu sayı artarak devam edecektir. Bu yıl Batman genelinde 150 bin fidan dikimi yapıldı. 2018 yılının sonuna kadar bir milyon adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. Türkiye, en fazla ağaç diken ülkeler arasında yer almaktadır. Bu da ülke olarak bizim doğaya, tabiata ve yeşilliğe verdiğimiz önemi gösteriyor. Ağaç olmadan, tabiat olmadan insanların mutlu olması mümkün değildir. Bu toprakları gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak için her zaman ağaç dikmeliyiz." dedi.

Ayrıca Deniz, daha yeşil bir Batman için herkesi fidan dikmeye davet etti.

Konuşmanın ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, katılımcılarla birlikte fidan dikerek, bunlara su verdiler. Proje kapsamında, 10 bin 800 adet çam fidanı toprakla buluşturulmuş oldu.

Törene; Vali Deniz ile eşi Olcay Deniz, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, kamu kurum yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir