• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
CHP`li belediyelere operasyon iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle görevden alınması sonrası CHP'den gelen tepkiler devam ediyor.

Konuya ilişkin konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat idari soruşturmalara karşı olmadıklarını ancak yapılan soruşturmaların siyasi operasyonlar olduğunu iddia etti.

Canpolat, "Son günlerde partimize yönelik iktidar tarafından, özellikle İçişleri Bakanı tarafından, her gün kamuoyunda tartışmaya açılan CHP'li belediyelerin başarısını gölgelemek isteyen, siyasi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Referandumda İstanbul'da yaklaşık 5 milyon oyun 'hayır' çıkmasının bedelini AK Parti, çok içine sindirmiş değil. Bu bedeli CHP'li belediyelere ödetmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını biliyoruz. Hukuk kuralları içerisinde yapılacak soruşturmalara biz, hayır demeyiz. Ama ne yazık ki biz öyle olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hükümeti, CHP'li belediyelerin başarısını gölgelemek ve etkisiz hale getirmekle suçlayan Canpolat, bu adımların ilkinin Ataşehir Belediyesinde uygulandığını söyledi.

Canpolat, "Kendi yolsuzluklarınızı örtbas etmek için Aydın'da, Adana'da, Ankara'da, İzmir'de ve İstanbul'un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bu operasyonlar, siyasi operasyonlardır. Bizi yıldıramazsınız. Biz sizin yolsuzluklarınıza karşı mücadele edeceğiz. Arkadaşlarımız İBB meclisinde belki birtakım eylem kararları alacaklar. Onu kapalı grup toplantımızda tartışacağız. Seçmenlerimiz kendi seçtikleri belediye başkanlarına sahip çıkacaklar. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz belediye başkanlarımızı AKP'ye yedirmeyeceğiz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir