• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
Batman Tabip Odasından Gaz Bombası Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tabip Odası toplumsal olaylarda göstericilere atılan gaz bombaları ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Batman Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada; toplumsal gösterilerde gaz bombalarının kullanımındaki artışı kaygıyla izlediklerini ve gösterilerde kullanılan gazların ölümcül sonuçları olan kimyasal silahlar olduğu belirtilerek, bu silahın; yalnızca hedef alınanı değil aynı zamanda hava ile dağılımı nedeniyle çevresindeki tüm toplumu etkileyecek şekilde yayıldığı kaydedildi.

Peynir-Ekmek Gibi Kullanılıyor
Gaz bombalarının kontrolsüz olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, "Batman'da 20 Mart'ta kutlanmak istenen Nevroz kutlamalarına da kontrolsüzce ana caddelerde, mahallelerde, sokaklarda yani yerleşim birimlerinin de olduğu her yerde gaz bombalarıyla müdahale edilmiş ve yeni doğanından en yaşlısına birçok vatandaşımız bu kontrolsüz kullanılan gaz bombalarının hedefi olarak bu gaz bombalarına bağlı ya direk temasla travmaya veya yine gazın etkisiyle çeşitli tıbbi rahatsızlıklara maruz kalmışlar" denildi.


Gaz bombalarının peynir ekmek gibi kullanıldığı iddia edilen açıklamada, "Toplumsal gösterilerde kimyasal silah olan gazların kullanılması kesinlikle çok sakıncalıdır, hatta öldürücü olduğu ülkemizdeki uygulamalarında da ne yazık ki kanıtlanmıştır. Üstelik her tür toplumsal olayda kontrolsüz biçimde, aşırı miktarda, kısa ve çok kısa mesafeden uygulanması "alışkanlık" haline getirilmiş ve peynir-ekmek gibi kullanılmaya başlanmıştır. Bu durumu çok derin bir kaygıyla karşılamakta ve kabul edilemez bulmaktayız" ifadeleri kullandı.

Batman Tabip Odası açıklamasında, ilgili bakanlıklar başta olmak üzere tüm yetkililerden, kullanılan gazlara ilişkin ivedilikle önlem almaları istendi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir