• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
İşgal güçlerinden göstericilere müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesine tepkiler sürerken, Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde bugün (11 Aralık Pazartesi) Filistinliler ve işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda onlarca Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Kızılayı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Batı Yaka'daki çatışmalarda 66 Filistinli yaralandı.

Batı Yaka'daki yaralılardan 5'inin gerçek mermiyle ve 18'inin plastik mermiyle yaralandığı, 35'inin ise göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.

Kaynaklar, 6 kişinin El-Bire kentinin kuzey girişinde beş gündür süren çatışmalarda yaralandığını açıklarken, görgü tanıkları çatışmaların El-Bire'nin kuzeyindeki El-Mahkeme kontrol noktasında yaşandığını ve işgal güçlerinin DCO kontrol noktasını her iki yönde geçişlere kapattığını söyledi.

El-Halil'de ise bugün öğle saatlerinde kentteki gösterileri takip eden kameraman Nasır Eş-Şuyuhi'nin omuzundan kurşunla yaralandığı belirtildi.

Tulkerem'deki çatışmalarda da Filistinli bir gencin gerçek mermiyle ayağından ve bir başka gencin de domdom kurşunuyla omuzundan yaralandığı bildirildi.

Nablus kentinde bugün akşam saatlerinde birçok noktada Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençlerin Havara kontrol noktası yakınlarında otomobil lastikleri yaktıkları ve işgal askerlerini taşladıkları ifade edildi.

Gazze Şeridi'nin doğusunda ve kuzeyinde sınıra yakın bölgelerde düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombayla müdahalesi sonrası 97 Filistinli yaralandı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir