• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
İntifada dünyaya yayılıyor KORKAK VE ACİZSİNİZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Çetin-Muhsin Şenol/DOĞRUHABER

Amerikan Başkanı Trump`ın aptalca kararı sonrası başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok yerinde protesto gösterileri gerçekleştirildi. Yapılan gösterilerde Trump`ın, Kudüs`ü israilin başkenti ilan ettiği geçersiz kararının geri alınana dek meydanlarda protestoların süreceği belirtiliyor. Filistin`de ilan edilen intifada kararının ardından tüm dünyadan intifada çağrıları yapılıyor. Ümmetin Kudüs ve Mescid-i Aksa için kalbinin çarptığı bir zaman diliminde filistin`de ise öne çıkan bir fotoğraf işgalci israil askerlerinin ne kadar da korkak ve aciz olduğunu gözler önüne serdi.

Filistin`de, intifada ilanın ardından sokakta yirmiyi aşkın korkak ve aciz işgalci tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alınan Fevzi El-Cuneydi ise gösterilerin sembolü oldu. İntifada`yı ve bu intifada`nın küresel bir boyut kazanması gerektiğini belirten ve 14 yaşındaki filistinli çocuk Fevzi El-Cuneydi`nin fotoğraf karesini gazetemize değerlendiren İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, Filistinli Araştırmacı Muin Naim ve Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, protesto gösterilerinin sürekliliğinin sağlanması konusuna vurgu yaptı.

“ŞER GÜÇLER KARŞILARINDA TOPYEKÛN BİR ÜMMET GÖRMELİ”                                                                        

Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, İslam`a savaş açmış şer güçlerin karşılarında ümmettin tamamını görmesi gerektiğini kaydetti. Şimşek,  “Filistin davası hepimizin sahiplenmesi gereken bir davadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak değerleridir. Her bir Müslümanın Mescid-i Aksayı kendi canı namusu ve evi kadar sahiplenmesi gerekiyor. Filistin`de ki intifadayı sadece takdir etmekle yetinmemek lazım, orda ki intifadayı bütün İslam ülkelerine yaymamız gerekiyor. Ümmetin gençleri her yerde sokaklara çıkıp Filistin`de ki gençlerle bütünleşmesi gerek bu onlara moral da verir. Şer güçler de karşılarında birkaç genç değil de topyekûn bir ümmeti gördükleri zaman daha da korkacaklar.” dedi

“SÖZLER PRATİĞE DÖKÜLMELİ”                                                                                                                       

Sözlerin biran öce pratiğe dökülmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek şu ifadeleri kullandı; “Küfre birlik olduğumuzu göstermek zorundayız, bu onları ürkütecektir. İsrail ve Amerika çıkarlarının zedeleneceğini hissetmesi gerekiyor. Yirmi tane İsrail askeri on dört yaşında ki bir çocuktan nasıl korkuyorsa o askerler bilmelidirler ki bütün İslam ülkeleri artık onlar için tehlike teşkil ediyor. Bunu onlara ancak biz hissettirebiliriz. İntifada bütün alanlarda kendini göstermesi lazım, sosyal, ekonomik, iktisadi fark etmeksizin İslam ülkelerinin şer güçleri rahatsız etmesi gerekiyor.”

“BİR TAŞLA TAĞUTU YENECEK KADAR AZİMLİ VE DİRENÇLİYİZ”

Fevzi El-Cuneydi`nin gözaltına alınırkenki fotoğrafını yorumlayan Filistinli Araştırmacı Muin Naim, “Bu fotoğraf aslında Filistin direnişinin özetidir. Dünya`nın en gelişmiş ordularından olan işgalci çeteye karşı çok kıt imkânlarla bir şekilde direnmeye çalışılıyor. Bu çocuk bir tabur askere karşı yüzünü göğe dikerek ve zerre kadar korkmayarak direnmiştir. Bu Allah`ın izniyle bize umut veriyor.

Tağut Calut misalinde olduğu gibi biz zayıf olsak da bir taşla tağutu yenecek kadar azimli ve dirençliyiz.” İfadelerini kullandı. İntifadanın küresel çapta devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Naim, “Bunun bedeli ne olursa olsun Filistin`deki bu intifadanın devam edilmesi gerekiyor. İşgalci çetenin zulmünü dünyaya anlatmak gerekir. Filistin dışındaki Müslümanlar ise bu intifadayı gözden kaçırmamalı. Filistin davası gündemden düşürülmemeli. Çünkü gündemden düştüğü gün Filistin kaybedecektir. Kudüs ve Filistin gündemde oldukça işgal rejimi korkar ve yeni adımlar atmaktan çekinir.” diye konuştu.

“SİYONİSTLER KORKAKTIRLAR”                                                                                                                    

Siyonistlerin korkak olduğunu ifade eden Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, “Allah Yahudileri kastederek Kur`an-ı Kerimde şöyle söylemiştir. ‘Onlar müstahkem kaleler içinde veya duvarlar arkasında olmadan sizinle toplu hâlde savaşmazlar. Kendi aralarındaki çekişmeleri şiddetlidir. Sen onları toplu sanırsın. Hâlbuki kalpleri darmadağınıktır. Bu, onların akılları ermez bir topluluk olmalarındandır.` Ayetten anlıyoruz ki siyonistler korkaktır. Teke tek, göğüs göğüse savaşamazlar. Tarihin hiçbir döneminde bu adamlar cesaretli olmamıştır.” diye ifade etti.

“YETER Kİ MÜSLÜMALAR ÜZERLERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞI ATSIN”                                                         

Müslümanların üzerlerindeki ölü toprağını attıkları takdirde küfrün geri adım atacağını belirten Eşin, “Yeter ki Müslümanlar üzerlerindeki ölü toprağı atsın Yahudiler zaten korkaktır ve geri çekileceklerdir. Devletlerin yapamadığını bazı İslami örgütler yapıyor, örgüt olmalarına rağmen İsrail bunlardan korkmuştur. Yapılan eylemlerin katlanarak devam etmesi gerekiyor. İsrail nasıl küresel bir şekilde tüm küfür tarafından destek buluyorsa Filistin direnişinin de tüm Ümmet tarafından küresel bir şekilde destek bulması gerekiyor.`` şeklinde konuştu

“EYLEMLER DEVAM ETMELİ”                                                                                                                                       

Yapılan eylemlerin devam etmesi gerektiğini savunan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, “Allah Kur`an`da bu milletin ne kadar korkak olduğunu bize bildirmiştir. Aslan gibi direnen bir çocuğu tutuklamak için yirmiye aşkın İsrail askerini görüyoruz. Askerlerin yüz ifadelerinde ne kadar korktuğunu anlayabiliyoruz. Bu muamele insan haklarına aykırıdır. Yapılan eylemler, mitingler bizim gazımızı almamalı tam tersi bize gaz vermeli. Eylemlerin devamlı olması İsrail`e geri adım attıracak gencin fotoğrafı buna delilidir.” dedi. 

 ‘MESCİD-İ AKSA DAVASI BİZİ TOPLAR”                                                                                                                   

Mescid-i Aksa davasının Müslümanları biraraya toplayacağına dikkat çeken Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir durum karşısında dünya Müslümanları şunu anlayabilirler; İsrail bu kadar korkakken, bizim Mescid-i Aksayı kurtarmak için aslında çok büyük bir çabaya girmemize gerek yok, çünkü görüyoruz ki çok korkaktırlar. Tavrımızı net bir şekilde ortaya koyarsak ve devamlılık sağlarsak Allah bize ummadığımız kapılar açar ve belki de Mescid-i Aksa`yı bizim elimizle kurtarır. Biz Mescid-i Aksa`yı kaybettiğimiz gün paramparça olduk ve eğer bir birleşme olacaksa bu Mescid-i Aksa davasıyla olacak.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir