• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Müslümanlar birlik olmadıkları sürece Kudüs'teki bu zulüm devam edecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren bölgenin tanınmış Tillo Âlimlerinden Şeyh Bedrettin Aydın, Müslümanların birlik olmadığı sürece Kudüs'teki zulmün devam edeceğini vurguladı.  

Kudüs'ün önemine ve Müslümanlar için ne kadar değerli olduğuna değinen Aydın, Kudüs'ün işgalcilerin tahakkümünde olduğu için Müslümanların zulüm altında olduğunu söyledi.

Kudüs'ün değerini Allah u Teala'nın Kur'an-ı Kerim'de belirttiğini ifade eden Aydın,  "Cenab-ı Allah Habibini bir gece Mescid-i Haram'dan Kudüs Mescidine davet etmiş ve oradan miraç gecesinde semaya yükselmiştir. Peygamberimiz orda bütün nebilerin ervahıyla buluşmuş ve onlara imamlık yapmıştır. Orada Mescid-i Aksa, Kubbe'tul Sahra ve sayılamayacak kadar mübarek mekânlar vardır. Enbiyaların toplantı yeri ve Müslümanların ilk kıblesidir. Onun içindir ki Müslümanlar ve diğer dinlerin mensupları içinde çok kıymet gösterilmesi gereken bir mekândır. Fakat şimdi siyonist Yahudilerin tahakkümü altında olduğu için Müslümanlar zulüm altındadır. Bütün Müslümanlar birlikte seslerini duyurup ellerinden geleni yapmaları lazımdır. Müslümanlar birlik olmadıkları sürece Kudüs'teki bu zulüm devam edecek. Cenabı Allah'a Mescid-i Aksa'nın siyonistlerin tahakkümünden kurtarması için dua edeceğiz. Fesat ehli, züllüm ehli olan kâfirler birleşip Kudüs'ü başkent yapmak, Müslümanları Kudüs'ten çıkarıp kendi hükümleri altına almak istiyorlar." dedi.

"Müslümanların zafiyeti kâfirlerin kuvvetine sebebiyet veriyor"

Müslümanların tek vücut olup Kudüs'ü zulümden kurtarmaları gerektiğini söyleyen Aydın, "Müslümanlar Allah'a dua edip, ellerinden geldiğince birleşip tek vücut olduktan sonra Kudüs'ü bu zulümden kurtarmaları gerekiyor. Bizim Müslümanlardan beklentimiz budur. Orası layık olduğu hürmete kavuşması lazım. Ama maalesef kâfirlerin zahiri kuvvetini göstermesiyle 30-40 senedir yapılan zulümlerin üzerine fazlası eklenerek Kudüs'ü başkent yapılmak istiyorlar. Müslümanların zafiyeti kâfirlerin kuvvetine sebebiyet veriyor. Müslümanlar birlikte olmadıkları, daima birbirleriyle uğraştıkları için fitneler gün geçtikçe büyüyor. Bunu fırsat bilen siyonistler ve Amerika bu zulmü daha fazla arttırmaya çalışıyorlar. Bu yüzden Allah Müslümanları uyandırsın ve dinlerine tekrar güzel bir dönüş yapmalarını nasip etsin. Bu zulmün kalkması, Müslümanların birlikteliğini sağlaması için Kudüs vesile olur inşallah." ifadelerini kullandı.

"Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah'ta size yardım eder"

Son olarak Müslüman ülkelerin ihtilafları bir kenara "bırakarak bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" anlayışını bırakmaları gerektiğini belirten Aydın, aksi taktirde daha büyük zulüm ve imtihanlara duçar alacaklarını söyledi.  

Aydın, "Müslüman ülkeler sıkıntı ve ihtilaflarını kenara bırakıp birlikte olabilseler bu zulüm ortadan kalkar. Fakat Müslümanlar sorumluluklarından kaçıp 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' fikriyle hareket edilirse işte bu zulüm daha fazla artar. Müslümanları birlik beraberliğini Allah'tan niyaz edeceğiz. Allah Filistin halkının yardımcısı olsun, Allah Kur'an'da, 'Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah'ta size yardım eder' diyor. Ama eğer birbirimizi tanımaz kendi şahsımızın çıkarlarını, makamını düşünürsek bu zulümler daha fazla artar, aklımıza dahi gelmeyecek zulümlere duçar oluruz." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)  







Bu haberler de ilginizi çekebilir