• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
New York`ta otobüs terminalinde patlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANHATTAN'DA PATLAMA ALARMI

Patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri giderken, güvenlik önlemi için bölgedeki metro istasyonu boşaltıldı. New York Polis Departmanı'ndan konuya ilişkin uyarı bildirisi yayınlandı.

Bildiride metroların güvenlik nedeniyle kapandığı, yakınlarında da durulmaması uyarısında bulundu.

YARALILAR VAR

Times Meydanı'nın göbeğinde meydana gelen patlamada yaralıların olduğu ve bir kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, gözaltına alınan kişinin üzerinde düzenek bulunduğu, ancak bu iddianın kesinliğinin olmadığı belirtildi.

TERÖR TİMLERİ OLAY YERİNDE

Olayın gerçekleşmesinin hemen ardından bölge emniyet yetkililerince ablukaya alındı. Anti terör timleri de hemen otobüs terminalinin bulunduğu alana intikal ederken, otomatik ve ağır silahlı ekipler bölgede hazır bekledi.

BORU TİPİ BOMBA

Patlamanın otobüs terminali ile metro istasyonu arasındaki geçitte boru tipi bir bomba nedeniyle yaşandığı bildirildi.

Olaya ilişkin ABD hükümeti teyakkuza geçerken, Başkan Trump'a da konuya ilişikin brifing verildi. Olay yerinde yeni bir patlama ihtimaline karşı bomba imha uzmanları hazırda bekliyor.

ERKEN PATLAMA

Olayın bilançosuna ilişkin net bir açıklama yapılmazken, patlayıcının erkenden ettiklendiği için hasarın çok fazla olmadığı tahmin ediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir