• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanı ikinci kez deprem bölgesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı, 12 Kasım 2017 tarihinde, merkez üssü Irak Kürdistanı'nın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremde zarar gören depremzedelerin yaralarını sarmak için ikinci kez deprem bölgesine gitmek için Esendere Sınır Kapısından İran'a geçiş yaptı.

Sınırı geçen heyeti, Hilal-i Ahmar (İran Kızılayı) karşıladı. Burada yapılan temasların ardından, Türkiye'den götürülen yardım TIR'ı, buradan Hilal-i Ahmar araçlarına yüklenerek deprem bölgesine götürülecek. Heyetin yardım dağıtımına İran Kızılayı eşlik edecek. Sınırda gazetecilere açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, depremzedelerin yaralarını sarmak için ikinci kez deprem bölgesine intikal edeceklerini belirtti.

Çınar, "Merkezi İstanbul'da olan Umut Kervanı Vakfı olarak, Irak ve İran deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor. İran Kırmanşah bölgesine yardımlarımızı götürmek için İran sınır kapısından girdik. İran Kızılayı yetkilileri de burada. Yardım TIR'ımızı en kısa sürede deprem bölgesine ulaştıracağız. Kardeşlerimizi kış şartlarında o halde inşallah bırakmamak için çalışacağız. Bizi karşılayan herkese teşekkür ediyoruz." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir