• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
"Günlük evlere dönük denetimler sıklıkla yapılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, son zamanlarda fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline gelen saatlik ve günlük kiraya verilen evlerin kötü amaçlı kullandığıyla ilgili basın açıklamasıyla endişelerini paylaşmasının ardından, devlet tarafından Türkiye genelinde yapılan denetimlerde çok sayıda kötü amaçla kullanılan günlük evler kapatılmış, evleri kiraya veren şahıslar ise para cezası almıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ifsadın önüne geçilebilmesi için fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline gelen saatlik ve günlük kiraya verilen evlere dönük denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini aktardı.

Günlük evlere yapılan denetim ve baskınların aynı zamanda hırsızlık çeteleri ile uyuşturucu satıcılarına da yapılması gerektiğini söyleyen Şahin, yetkililere çağrıda bulunarak gençliğin giderek topluma karşı zararlı hale geldiğine işaret etti.

Şahin, "Yine gittikçe toplumumuzu maalesef ifsada götüren uygulamalar söz konusudur. Bunlardan bir tanesi özellikle günlük kiralık evlerdir. Bu evler çok denetimsiz bir şekilde yapılmaktadır. Belki vatandaşlarımız ekmeğini kazanmak için daireler yapmaktadır, ancak buna dönük tedbirler, kontroller düzenli bir şekilde yapılmayınca bu husus bir ifsadın zeminini de oluşturuyor. Denetimler yapılmayınca uygunsuz ortamlar oluşturmak isteyenler istedikleri gibi gidip bu evleri kullanmaktadırlar. Bununla ilgili duyarlı bazı STK'larımız da bunu gündeme taşıdılar. Akabinde devletin bu konuda denetimleri oldu. Birçok evin kapandığını da duyduk. Ancak bu denetimlerin devlet tarafından daha sık, rutin bir şekilde yapılması lazım ki bu konudaki ifsadın ve zararın önüne geçilebilsin." dedi.

"Gençliğimizi ifsada götürecek ortamlar çoğalmış"

Kent genelinde hırsızlığın da giderek çoğaldığını vurgulayan Şahin, "Bu konuyla ilgili halkımızdan hemen hemen her gün bize şikâyetler geliyor. Yine maalesef gençliğimizi ifsada götürecek madde bağımlılığına teşvik eden ortamlar mevcut ve çoğalmış. Okul önlerinde, parklarda açık açık esrar satılmakta, madde bağımlılığına teşvik edilmekte ve buna dair devletin ciddi bir denetimini göremiyoruz. Bu konuda mustaribiz. Gençliğimiz her gün madde bağımlılığı bataklığına düşüyor. İş bulamayan gençliğimiz, para kazanmak için hırsızlığa başvuruyor. Hırsızlık şebekelerinin içine giriyor. Bu gençlik, hem anne babasının hem de toplumun başına musibet haline dönüşüyor." diye konuştu.

"Devlet ayrı bir bütçe ayırmalı"

Devletin var olan bu sıkıntılara karşı ciddi denetimler yapması gerektiğini aktaran Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Gerek madde bağımlılığının, uyuşturucunun, gerek hırsızlığın önüne geçmek için ciddi tedbirler geliştirmesi ve bunu sık sık yapması gerekir. Tabi bu sadece güvenlik tedbirleriyle olacak şeyler değil. Ailelere, gençlere, öğrencilere bilinçlendirme seminerleri verilmelidir. Buna belki devletin ayrı bir bütçe ayırması lazım. Böyle yapılırsa bir nebze de olsa bu zararlı gidişatın önüne geçilebilir. HÜDA PAR olarak gençliği ifsat edilen, başıboş bırakılan milletin bir yere varacağını düşünmüyoruz. Çünkü gelecek, gençliğin sırtındadır. Bu gençliğin iyi, bilinçli ve bir eğitimden, maneviyat bilincinden geçirilmesi gerekir ki bu yollara tevessül etmesinler. Bu yükün ağırlığı devletin omuzundadır. Bu anlamda yetkililere çağırıda bulunuyoruz." (M. Fatih Akgül - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir