• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Putin ve üst düzey ABD`li komutanlar Ankara`ya geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikili ve bölgesel konuları görüşmek üzere bugün Ankara'ya gelecek.

Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da gerçekleştireceği görüşmelerde, başta Kudüs konusu olmak üzere Suriye'de gelinen aşama ve bölgedeki son gelişmeler hakkında fikir telakkisinde bulunması öngörülüyor.

 PYD'ye verilen silahların geri alınması talep edilecek

Askeri yetkililerden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ile ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Curtis Scaporotti'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüşeceği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde PYD'ye artık silah verilmeyeceğini söylemesinden sonra gerçekleştirilen bu ziyarette iki konunun öne çıkması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, görüşmede görüşülecek konular arasında olan PYD/YPG'nin silahsızlandırılması konusu ise Türkiye açısından önem arz ediyor. Türkiye ayrıca, ABD tarafından PYD'ye verilen bütün silahların geri alınmasını ve PYD'nin Türkiye-Suriye sınır hattından tamamen çekilmesini istiyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'in Orgeneral Akar'la yapacağı görüşmesinde, ABD'nin bu hususta atacağı adımlar hakkında bilgi vermesi ve Türkiye tarafının da taleplerini dinlemesi bekleniyor.

NATO'da yaşanan skandal hakkında açıklama yapılacak

ABD heyetinden, Avrupa Kuvvetler Komutanı Scaporotti'nin ise gündeme gelmesinden sonra Türkiye'nin sert tepki gösterdiği ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'den özür dilemek zorunda kaldığı, Erdoğan'ın hedef gösterilmesi olayıyla ilgili olarak görüşmelerde bulunacak. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir