• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ekonomi Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilen Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projeleri ile üyelerine eğitim, danışmanlık, tanıtım, yurt içi alım heyeti ve yurt dışı ikili iş görüşmeleri organizasyonları ile önemli katkılar sunuyor. Aynı anda 10 Ur-Ge projesini yürüten BTSO, söz konusu proje kapsamında eğitim ve danışmanlık etkinliklerine de tam gaz devam ediyor. BTSO, son 3 aylık dönemde bebe – çocuk konfeksiyonu, kimya, uzay, havacılık ve savunma, raylı sistemler, tekstil, makine, gıda ve kompozit sektörleri alanındaki Ur-Ge projeleriyle 15 farklı eğitim ve danışmanlık etkinliği gerçekleştirdi. 

Firmalara Danışmanlık Hizmetleri De Sunuluyor

BTSO`nun Ur-Ge projeleri kapsamında gerçekleştirdiği danışmanlık hizmetleri de devam ediyor. Kimya Ur-Ge firmaları, ağustos ve ekim aylarında düzenlenen ‘Enerji Verimliliği Etüdü` etkinliğinden, ‘BASDEC` kurumsal kimliğiyle faaliyetlerini sürdüren Uzay, Havacılık ve Savunma Ur-Ge`sinde yer alan firmalar da haziran ve ekim aylarında düzenlenen ‘İş Geliştirme Danışmanlığı` etkinliklerinden faydalandı.

10 Ur-Ge İle 45 Milyon Dolarlık Kaynak

BTSO`nun Bursalı firmaları küresel pazarların en önemli oyuncuları arasına taşımak amacıyla gerçekleştirdiği 10 Ur-Ge projesi kapsamında Ekonomi Bakanlığı`ndan her bir proje için 4,5 milyon dolara kadar destek sağlanıyor. Söz konusu projeler için BTSO`nun üyelerine kazandırmış olduğu kaynak toplamda 45 milyon dolara kadar ulaşabiliyor. BTSO, 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 60`ı aşkın ülkeden bin 200 iş insanının katılımıyla düzenlenen ‘Bursa Endüstri Zirvesi`ne de kompozit, makine, uzay, havacılık ve savunma ile raylı sistemler alanında geliştirdiği Ur-Ge projeleri kapsamında alım heyetlerini Bursa`da ağırlamıştı.