• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
TÜGEC'ten Diyarbakır Valiliğine Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ziyarette Diyarbakır'da yeni kurulan cemiyet ile ilgili bilgi veren Türkiye Gençlik Cemiyeti Güneydoğu Anadolu Federasyon Başkanı Hüseyin Cengiz, Türkiye Gençlik Federasyonun, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili kanunlar çerçevesinde kurulmuş ve faaliyette bulunan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Federasyon Başkanı Hüseyin Cengiz, "Önce İnsan'dan hareket ederek, bireyi sahip olduğu ve bireyin kendi tanımladığı değerler cümlesiyle kucaklayan, bu doğrultuda bireyden temel hak ve özgürlükleri asla esirgememesi için elinden gelen her şeyi yapan bir anlayışı kendisine şiar edinmiş yerel boyutta çalışmalar yürüten demokratik bir gençlik oluşumudur. Gençlerin topluma kazanılmasının temel prensip niteliğinde olup, insanın mutluluğu bizim için her şeyin üstündedir " dedi.

Cengiz, Uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil eden bir gençlik oluşumu bulunmadığını bu yapının geleceğin sahipleri olan Gençlere yönelik yatırımların azlığından bahsederek, bu noktada elde edilen verilere göre Türkiye'de yaşayan genç nüfusun 40 milyonun üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bu yoğunlukta genç nüfusa sahip bir ülkede gençlerin daha aktif bir yapıda rol almasını sağlayacak bir platform oluşturduklarını söyledi.

Gençlik cemiyeti Türkiye genelinde şube sayısını 45'e çıktığı ifade eden Güneydoğu Federasyon Başkanı Hüseyin Cengiz, Güneydoğu Anadolu bölgesinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Adıyaman, Batman, Bitlis, Muş illerinin 8'nin federasyona bağlı olduğunu ve Türkiye gençlik konfederasyon Genel başkanı Ömer Faruk Tanrıverdi ile bölgedeki illeri gezip oluşumlarını tamamladıklarını dile getirdi. Cengiz, "Bizler hep birlikte Türkiye'nin geleceğini oluşturacağız. İlimizi ve ülkemizi daha ileriye doğru taşıma yönünde çalışmalarımız olacaktır. Hedef yüzde yüz okuyan ve üreten gençlik oluşturmaktır" dedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Toprak, gençlere dernek çalışmalarında başarılar diledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir