• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
  Suudi`den skandal Kudüs kararı: Tehdit etiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Middle East Monitor'un Arap basınına dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan yönetimi ülkedeki medya kuruluşlarına Trump'ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Londra merkezi Arapça gazete El Arabi el Cadeed gazetesi, talimatın ülkede bulunan TV, radyo ve gazete yöneticilerine gönderildiğini ifade etti.

Habere göre, Suudi yetkililer televizyon kanallarına Trump'ın kararına ilişkin haberlere, haber programlarında çok fazla yer vermemesine ilişkin bildiri gönderdi. Suudi yetkililerin neden bu şekilde bir karar aldığı ise bilinmiyor.

Suudi Arabistan elçilğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ürdün'de yaşayan ve okuyan Suudi Arabistan vatandaşlarının güvenliği korumak adına protestolardan uzak durmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bahreyn elçiliğinden de benzer açıklama yapılarak, "halka açık yerlerdeki protesto gösterilerinden uzak durlması" çağrısında bulunuldu.


Kararı eleştiren Ürdünlü sunucu kovuldu

Bu arada Suudi Arabistan'da yayın yapan MBC kanalının Ürdünlü sunucusu Ola el Fares'in, Trump'ın Kudüs'le ilgili kararını eleştiren twitinden dolayı kovulduğu bildirildi.

Kaynak: Ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir