• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Teybi: İİT`de `Kudüs Filistin`in başkentidir` kararı alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını AA muhabirine değerlendiren Filistin asıllı İsrail milletvekili ve İsrail Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Teybi, "Biz 'Birleşik Kudüs Filistin`in başkentidir' diyoruz. Bu karar İstanbul`daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında da alınmalı ve ben bu kararın alınacağından eminim." dedi.

Teybi, Trump'ın Kudüs`le ilgili tamamen "Siyonist rejimin politikalarına" adapte olarak Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkına tecavüz ettiğini kaydetti.

Erdoğan'a tebrik, İstanbul'a selam

Trump`ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı gösterdiği tepki ve yaptığı açıklamalarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan`ı tebrik etmek istediğini ifade eden Teybi, şunları kaydetti:

"Bugün İstanbul`da Kudüs için toplananlara selam göndermek ve saygılarımı sunmak istiyorum. Kudüs`ü savunmak için tüm İslam başkentlerindekilerle birlik içerisindeyiz. Kudüs Filistin`in başkentiydi ve öyle de kalacak. Ayrıca Filistin, Ürdün, Türkiye, Fas, Cezayir, Mısır, Lübnan ve tüm İslam dünyası, hatta Avrupa ve ABD'deki tüm halk tepkilerine teşekkür etmek istiyorum."

Resmi tepkiler daha sağlam olmalı

Halkın tepkisinin önemli olduğunu belirten Teybi, "Bununla birlikte resmi pozisyonlar çok daha sağlam olmalı ve ABD bu yobazca tutumundan dolayı sadece halkların öfkesini değil bu resmi öfkeyi de hissetmeli." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir