• DOLAR 32.521
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2421.709
  • ...
Sabah Namazında Kudüs`ün özgürlüğü için eller duaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de kimi STK'ların bir araya gelerek oluşturdukları İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, her pazar günü "Sabah Namazında buluşuyoruz" etkinliği düzenleniyor.

Kudüs'ün özgürlüğü ve Müslümanların vahdeti için Merkez Ulu Cami'nde düzenlenen "dua" etkinliğine Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi.

Kılınan Sabah Namazı ardından İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Nihat Korlaelçi, özelikle Kudüs'ün ve dünya Müslümanların birlik ve beraberliği için dua yaptı.

Sabah namazı buluşması programına katılan İLKHA mikrofonuna konuşarak, özelikle Kudüs ve Müslümanların, İslam âleminin bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için temennilerinde bulundular.

Kudüs'e yönelik ABD'nin şer planlarının bozulması için sabah namazında bir araya gelip dua ettiklerini söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Refik Alpaya, "Temennimiz, her yerdeki Müslümanların dualarında Kudüs ve sıkıntı içerisinde olan Müslümanlar için Allah'a yakarmalıdır. İslam âleminin dağınık olması hesabıyla ABD, İsrail bundan fırsat bilerek Kudüs üzerinden Müslümanları vurmaya başladılar. Müslümanların güçlü olması için bir araya gelip vahdet oluşturmaları gerekiyor. Müslümanlar bir araya gelip beraber hareket ederse Kudüs ve Müslümanların sorunları bitecek ümmet kurtulacaktır. Rabbim tüm Müslümanların kalplerini birleştirsin İnşallah." ifadelerini kullandı.  

İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Nihat Korlaelçi, şöyle konuştu: "Müslümanlar olarak içimiz yanıyor, kederliyiz. Bir zamanlar izzetli yaşarken, şu an zillette olmanın ağırlığı ve hüznü ağır geliyor. İsteğimiz sadece Müslümanların değil yeryüzünde yaşayan tüm insanların hidayette erdikten sonra kardeşçe mutlu bir şekilde yeryüzünü imar etmeleridir. Yeryüzünde kardeşliğin, adaletin, hakkın, hukukun ve özgürlüğün hâkim olmasını istiyoruz."

Cihannüma Derneği Bingöl Temsilcisi Orhan Buğrahan da" Öncelikle Allah kıldığımız namazları ve yaptığımız ibadetleri ve duaları kabul buyursun. Ben inanıyorum ki bu yapılan dualar kaderi değiştirecek boyutta içten yapılan dualardır. Geçen cuma günü Bingöl'de bizlere yakışır bir şekilde Kudüs için yapılan basın açıklaması bir miting havasında yapıldı. Bu durum Müslümanların ve Anadolu insanın samimiyetini gösteriyor. Yürekten yapılan duaların, Ortadoğu coğrafyasında, Kudüs ve Filistin'de ve mazlum coğrafyalardaki tüm Müslümanların kaderinin değiştirilebileceğine inanıyorum. Allah yaptıklarımızı kabul buyursun." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)                                                                                                                                                                                                                             


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir