• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haçlı-Siyonist Alçaklığa Karşı KÜRESEL İNTİFADA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesinin yankıları tüm dünyada devam ediyor. Meydanları dolduran yüzbinlerin yanı sıra siyasiler ve akademisyenler de yaptıkları açıklamalarla kararı tel`in ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle alakalı olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile telefonda görüştü. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu hükümete seslenerek alınması gereken kararları sıralarken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bugün Yenikapı meydanında yapılacak mitinge tüm halkı davet etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN LİDERLERE 'KUDÜS' TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle alakalı olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Kudüs'teki gelişmelerle alakalı dün de telefon görüşmeleri yaptı. Erdoğan, dün sabah, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüştü. Görüşmelerde, ABD yönetiminin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma teşebbüsünün, Ortadoğu'daki barış sürecini olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal olan bu şehrin statüsünün korunması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, barış ve istikrarın yolunun 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasından geçtiğini belirtti. Görüşmelerde, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da düzenleyeceği Olağanüstü İslam Zirvesi'nin ortak bir tavır sergilenmesi açısından da önemli olduğuna işaret edildi.

MACRON İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmeler hakkında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki lider arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinde, ABD yönetiminin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararının bölge için endişe verici olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazasının tüm insanlığın görevi olduğuna dikkati çekti. ABD'nin attığı yanlış adımın israil dahil bölgedeki tüm ülkeleri olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hassas konuda AB ülkelerinin de duyarlı bir tavır sergilemelerinin önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD yönetiminin kararını yeniden gözden geçirmesi ve uygulamaktan vazgeçmesi yönünde girişimlerini sürdüreceklerini ifade ederken, iki lider bu konuda ortak çaba harcama ve yakın iş birliği içinde olma konusunda da mutabık kaldı.

YAPICIOĞLU: SİYONİST ÇETEYİ BAŞ TERÖRİST OLARAK İLAN EDİN

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, resmi twitter hesabı üzerinden emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslümanların mukaddes şehri Kudüs'ü sözde siyonistlerin başkenti ilan etmesi kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu hükümete şöyle seslendi:
"Hükümete sesleniyorum: Slogan atmaktan vazgeçin, icra makamında olduğunuzu hatırlayın. Şu adımları geciktirmeden atın.‬" diyen Yapıcıoğlu, şu adımların geciktirilmeden atılması çağrısında bulundu; "siyonist çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçin ve her türlü ilişkiyi kesin.‬‬ siyonist çeteyi baş terörist olarak ilan edin. Destek veren bütün devlet, kurum ve kişileri "teröre destek verenler" listesine alıp mal varlıklarını dondurun.‬‬ Tel Aviv'deki elçiyi geri çağırın.‬‬ Türkiye'deki siyonist temsilcileri derhal sınır dışı edin.‬‬ Türkiye hava sahasını sivil uçaklar dahil siyonistlerin bütün uçaklarına kapatın.‬‬ Siyonistlerin işgalindeki havaalanlarına uçuşları yasaklayın.‬‬"

SAİT ŞAHİN: İSLAM ÂLEMİNİN YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELİP ORTAK KARARLAR ALMALI

ABD ve israile karşı İslam ülkeleri liderlerini ortak hareket etmeye çağıran HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "Burada İslam ülkelerinin yöneticilerine çok iş düşüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı`nın dönem başkanlığını Türkiye`nin yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın da toplantıya çağırdığı İslam ülkelerinin yöneticilerine çok iş düşüyor. İslam ülkeleri Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını gösterebilmelidirler. ABD ile ilişkilerini gözden geçirmelidirler, ABD`nin buralardaki üslerine dair kararlarını gözden geçirmelidirler, israil ile ilişkilerini kesmelidirler. İsraili devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidirler ve bu konuda somut adımlar atmalıdırlar. Sadece sözde tepkiler ortaya koymamalıdırlar. Çünkü bunlar ancak onlara geri adım attırabilir ve bu Kudüs`ü sahiplenme olabilir. Yoksa tepkiler sözde kalırsa ve somut adımlar atılmazsa İslam âleminin bu konuda hassasiyeti olan yöneticileri bu konuda bir araya gelip ortak kararlar almazlarsa bu meselede sergilenen tablo zayıf olacaktır." dedi.

KARAMOLLAOĞLU: KARARI TEL`İN İÇİN BUGÜN YENİKAPI'DA BULUŞACAĞIZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'nin Kudüs'ü "israilin başkenti" olarak tanımasını protesto amacıyla bugün İstanbul Yenikapı'da büyük bir miting düzenleyeceklerini bildirdi. Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili hükümetten de ciddi adımlar beklediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Şu anda İslam dünyasının bir numaralı meselesi ABD'nin attığı bu adım olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantıya davet edilmesi, çok önemli bir adım, ancak buradan çıkacak ses, Türkiye'nin tavrına bağlıdır. Kesinlikle cılız olmamalı, yaptırım içermeli. Hükümetin İsrail'le olan siyasi, ticari, sosyal ve varsa askeri münasebetleri süratle kesilmelidir. İsrail, laftan anlamaz, sadece yaptırımdan, güçten anlar. İslam ülkeleri bir araya gelmeli, dik durmalı."

GANUŞİ: ABD SİYASİ EŞKIYALIK YAPIYOR

Tunus`taki Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, sömürgeci ABD`nin başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti olarak tanıma kararının, "siyasi eşkıyalık" olduğunu söyledi. Gannuşi, Trump'ın bu kararının “Filistin`e, Arap ve İslam âlemine, uluslararası kanunlara ve genelde dünyadaki tüm özgür insanlara yönelik bir saldırı olarak kabul edileceğini” belirtti. Gannuşi, Trump ya da başka bir tarafın Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da hak sahibi olmadığını vurguladı.

MERZUKİ: KUDÜS, İSLAM DÜNYASININ BİRLEŞMESİ İÇİN BİR FIRSAT

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, emperyalist ABD'nin Kudüs'ü "israilin başkenti" olarak tanımasının, "İslam dünyasının Kudüs meselesinde yeniden birleşmesi için bir fırsat" olduğunu söyledi. İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Merzuki, Kudüs meselesinin İslam dünyasının en önemli meselelerinden biri olduğunu belirterek, "Amerikalılar, gösteriler bir süre devam ettikten sonra her şeyin sona ereceğini ve normale döneceğini zannetmesin." dedi. Merzuki, "Ümmet, ABD'nin kararına ilişkin net ve kesin bir şekilde karşı tutumunu göstermeli. ABD'nin de Arapların ve Müslümanların kutsallarına bu kadar kolay el süremeyeceğini idrak etmesi gerekir. Bu karar, İslam dünyasının Kudüs meselesinde yeniden birleşmesi için bir fırsat." diye konuştu. Arap ülkelerinin söz konusu karara tepki olarak en azından büyükelçilerini çekmesi gerektiğini ifade eden Merzuki, kendisinin Tunus Büyükelçisi için böyle bir talepte bulunduğunu aktardı.

İKGF-Dİ'DEN ABD'NİN KUDÜS KARARINA KINAMA

İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı İstanbul merkezli uluslararası kuruluş olan İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Yönetim Kurulu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "israilin başkenti" olarak tanımasını kınadı.

KİK TÜRKİYE KANADI'NDAN KUDÜS TEPKİSİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün statüsüne yönelik aldığı karar, Kudüs'ün tarihi statüsüne aykırı, sorumsuzca atılmış, yanlış bir adımdır." dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün statüsüne yönelik aldığı karar, Kudüs'ün tarihi statüsüne aykırı, sorumsuzca atılmış, yanlış bir adımdır." dedi. Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan TOBB, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu-Sen tarafından, TOBB İkiz Kuleler'de ortak basın toplantısı düzenlendi. Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu nedenle sadece İslam alemi değil, Hristiyan ve Musevi toplumları da insani değerlere sahip çıkarak, bu karara karşı net ve ortak bir tavır ortaya koymalıdır. Ortadoğu'da yeni çatışma alanları oluşturmaktan ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı kesin bir dille kınıyoruz. İnsani değerlere, hukuka ve özgürlüğe değer veren bütün sivil toplumu ve uluslararası muhataplarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

PROF. DR. ZEKERİYA KURŞUN: BÜTÜN DÜNYAYI KAOSA SÜRÜKLEYECEK

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması kararının, bütün dünyayı kaosa sürükleyeceğini belirterek, ''Batı'da şu ana kadar saklanmış olan antisemitizmi yeniden ortaya çıkartacaktır ki bu ateş, sadece Ortadoğu'yu değil, Batı'yı Avrupa'yı, Amerika'yı ve diğer Hristiyan ülkelerini yakacak büyüklükte bir ateştir." dedi. İslam ülkelerinin Trump ve onu destekleyen Yahudi lobilerine karşı pek çok yaptırım seçeneği olduğunu ifade eden Kurşun, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Mesela İslam ülkelerinin ABD nezdindeki büyükelçilerini istişare için geri çağırmalarını bekliyordum. Belki bu konuda bir adım atılmalı. Ve bu istişarenin mutlaka başlatılması gerekiyor. ABD'nin bölgedeki menfaatlerinin önüne geçilecek tedbirler alınması gerekiyor ki Arap-israil savaşı yıllarında benzer uygulamalar yapılmıştı. Sanıyorum bunlar İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde ele alınacak ve konuşulacaktır.''

TÜRKİYE`DEN VE DÜNYADAN TEPKİLER

BİNGÖL

Bingöl`de bir araya gelen binlerce kişi, Emperyalist ABD Başkanı Trump`ın, Kudüs`ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs`e taşımaya yönelik şer planına yaptıkları basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi. Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi Önünde, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen binlerce Bingöllü, ABD'nin şer planına tepki göstererek, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı Cihannüma Bingöl İl Temsilcisi Orhan Buğrahan okudu.

DÜZCE

Düzce'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de, bazı sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti.

YOZGAT

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı, ABD`nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını protesto etti. Cuma namazı çıkışı Çapanoğlu Büyük Camisi önünde AK Parti İl Başkanı Celal Köse basın açıklaması yaptı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması protesto edildi.

ÇANKIRI

Çankırı'da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını Cuma namazı sonrası Ahmet Yesevi Camisi bahçesinde protesto etti.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Yalı Camisinde kılınan Cuma namazı sonrasında toplanan kalabalık tarafından ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması protesto edildi.

KAYSERİ

Kayseri'de Anadolu Gençlik Derneği, Bürüngüz Camisi önünde ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını protesto etti.

DÜNYADAN TEPKİLER…

AMERİKA

Dünyaca ünlü Times Meydanı'nda toplanan binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını protesto etti. ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösteren ABD'de yaşayan Filistinli ve diğer Müslüman ülkelerinden binlerce kişi Times Meydanı`nda 7'nci cadde ile 42'nci sokağın kesiştiği bölgede toplandı.

BELÇİKA

ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması kararı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de ABD Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Belçika İslam Federasyonu (BİF) üyeleri tarafından protesto edildi.

HOLLANDA

Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarına bağlı Hollanda İslam Federasyonu ve Milli Görüş Federasyonu üyeleri, cuma namazı sonrası ABD'nin Lahey Büyükelçiliği önünde toplandı. Filistin, Hollanda ve Türk bayrakları taşıyan göstericiler "Kudüs Filistin'in başkentidir" yazılı dövizler taşıyarak ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterdi.

FAS

Fas`ın birçok kentinde yer alan camilerde kılınan cuma namazının ardından ABD`nin Kudüs kararı protesto edildi. Başkent Rabat`ta yer alan El Muhsinin Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından bir araya gelen göstericiler, ABD Başkanı Donald Trump ve israil aleyhine sloganlar attı.

KKTC

ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da çeşitli sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

MAKEDONYA

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Müslümanlar, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararını protesto etmek için gösteri düzenledi.

ÜRDÜN

Ürdün'ün başkenti Amman'da cuma namazı sonrası el Hüseyni Camii önünde toplanan bir grup, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti. Filistin bayrakları ve Kudüs'ü destekleyen pankartlar taşıyan göstericiler, ABD ve israil karşıtı sloganlar attı.

LÜBNAN

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta cuma namazı sonrası toplanan bir grup, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti. Filistin, Lübnan ve Fetih bayrakları taşıyan göstericiler, ABD ve israil karşıtı sloganlar attı.

KUDÜS

ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması kararı, Filistinliler tarafından Kudüs'teki Mescid-i Aksa avlusunda protesto edildi. Göstericiler, Filistin bayrakları ve Kudüs'ü destekleyen pankartlar taşıyarak, ABD ve israil karşıtı sloganlar attı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir