• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"israili devlet olarak tanımıyoruz ki başkenti Kudüs olsun!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Kudüs Platformu tarafından, ABD'nin Kudüs'ü siyonist işgalcileri sözde "başkenti" olarak tanımasına tepki olarak düzenlenen basın açıklamasına katılan Mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan, şer planı hakkında İLKHA'ya değerlendirmede bulundu.

Mescid-i Aksa için Müslümanların fiili olarak harekete geçmesi gerektiğini belirten Mavi Marmara gazisi Baylan, "Avrupa'nın ve Amerika'nın gayri meşru çocuğu israil, son dönemlerde Müslümanlar üzerinde kurduğu baskıların yanında Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ün bulunduğu mekânı israilin başkenti olarak kabul etmiştir. Biz israil diye bir devlet tanımıyoruz ki onun başkenti Kudüs olsun! Biz Siverek'teki ve Türkiye'deki Müslüman olarak tanımadığımız bir devletin başkentini hiç tanımayız. Gerçekten bugün artık Müslümanların harekete geçme zamanıdır. Artık protestolarla, basın açıklamalarıyla değil de fiili olarak israil güçten anlar, bu gücü Türkiye'deki Müslümanlar olarak göstermemiz gerekiyor." dedi.

"Özgür Kudüs için Müslümanlar harekete geçmelidir"

Baylan, "Bu saatten sonra Filistin davasına sahip çıkan,  İslam davasına sahip çıkan kardeşlerimizin israilin anladığı dilden konuşması gerekiyor. Bu da gösterdi ki israil, Amerika ve onu uşakları olan ve onların uzantısı olan dünyadaki medya, Hristiyan âlemi, Yahudi âlemi israile ses çıkarmıyor. Mademki onlar ses çıkarmıyorsa, biz de Müslümanlar olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgür olabilmesi için Müslümanların harekete geçme zamanı gelmiştir. Bugünden itibaren her Müslümanın kalbinde İsrail'e karşı bir cihad şuuru, bir mücadele ruhu yoksa İsrail bu zulümlerini devam edecektir." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir