• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Meşal: 2017`nin israil`i yok edecek süreci başlatacağından eminim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski Başkanı Halid Meşal, Arap ve İslam ülkeleri ile dünyanın dört bir yanında Kudüs`le dayanışmak için yapılan gösteri ve eylemlerin çok önemli adımlar olduğunu, ümmetin Amerika`yı kararını geri çekmeye zorlayabilecek bir süreci yaşadığını belirterek, Filistin halkının sahip olduğu iradenin kırılamayacağından ve 2017 yılının İsrail`i yok edecek bir süreci tesis edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Dün akşam El-Cezire televizyonuna konuk olan Meşal, “Filistinli gruplarla ulusal çevrelerin erken attıkları adımlar bugün büyüdü. Kapsamlı bir intifada ilan ettiler. Ancak bu yetmez” dedi.

Filistinlilerden istenilen hususu “Öncelikle iç saflarını birleştirmeleri, engel çıkarmadan uzlaşı anlaşmasını başarıya ulaştırmaları, Filistin evinin içini dizayn etmeleri, bütün şekilleriyle direnişi içine alacak ortak bir mücadele stratejisi üretmeleri, siyasi kararları ortak bir idareyle almalarıdır” diyerek tanımlayan Meşal “Filistinliler uluslararası camia ile Arap Girişimine büyük bir fırsat verdiler. Ancak elde var sıfır. Bugün Filistin davası Kudüs`e bağlandı. Bu müzakere konusu olacak bir konu değildir ve önümüzde çok seçenek de yoktur” ifadesini kullandı.

 

Uluslararası camianın Trump`ın kararını reddetmesinin iyi bir adım olduğunu hatırlatan Meşal, ancak Trump`a geri adım attıracak şekilde baskı uygulanması gerektiğini ifade etti.

Meşal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgedeki bazı ülkelerle başkentler ağır vebal altındadır. Onlardan açık bir tutum bekliyoruz. Amerika`nın kararını reddedip geri adım atmasını sağlamalarını; siyasi, ekonomik ve diplomatik bazı adımlar atmalarını, Trump`ı geri adım atmaya zorlamak için ülkelerinde öfkenin sokaklara inmesine izin vermelerini bekliyoruz. Tabii ortaya çıkan öfke seli ve bazı resmi tepkiler gayet yerinde ve iyidir. Bütün dünyaya, İslam dünyası olarak kriz yaşasak da diri olduğumuzu, çağrılara kulak verdiğimizi ve Kudüs`ü pazarlık konusu yapmayacağımızı göstermemiz gerekir.”

Amerika Başkanı Trump`ın Kudüs`ü işgal rejimi İsrail`in başkenti kabul etmesinden sonra Filistin`de başlayan gösteri ve yürüyüşlere sert müdahale eden işgal güçleri 2 kişiyi şehit etti, 1114`ten fazla kişiyi de yaraladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir