• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Hak verilmez, ALINIR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanı en iyi tanıyan Rabbimiz, insana hiçbir ideolojinin veremeyeceği gerçek haklarını vermiştir. Kadın-erkek, Arap-Acem, beyaz-zenci, yönetici-yönetilen, zengin-fakir, soylu-garip... Gibi ayrımların tümünü reddederek, kula kulluğun her çeşidini, tahakküm, zulüm ve sömürüyü yasaklayan Rabbimiz, kul hakkını ihlâl etmeyi af kapsamı dışında tutmuş, insanı yaratıklar içinde en yüce mevkiye yerleştirmiştir.

O yüzden, Allah`ın hudûdunu korumadan, şeriatın emir ve yasaklarını dikkate almadan, Kur`an ahlâkını tatbik etmeden insan haklarını, kul hakkını  savunmak, demogoji yapmaktan, yapılan zulümleri maskelemekten öte bir anlam ifade etmeyecektir.
Unutulmamalıdır ki, “hudûdullah” korunmadan “hukukunnâs” korunamaz.

Allah`ın verdiği hakları, Müslümanlardan ve mazlum tüm insanlardan almaya kimsenin hakkı yoktur. Ama mazlumların dilenerek haklarını geri alabildiklerini tarih kaydetmez. Hakları Allah vermiştir.

Beşer, hakkın tanımında Hakk`ı ölçü kabul etmediği müddetçe hakları hak sahibine dağıtamaz/dağıtmaz. Hak verilmez, alınır. Zalimlerden hakkı, söke söke almak istiyorsak, Hakk`ın emri doğrultusunda cihat, hem hakkımız hem görevimizdir.

Unutmamak gerekir ki, “hak”dan önce “ödev” vardır, sorumluluk vardır. Allah`ın üzerimizdeki haklarını hatırımızdan çıkarmamalı ve O`na karşı görevlerimizi kuşanarak, emanete ihanet etmediğimizi ispat etmeli; kulluk bilinciyle diğer kulların haklarına da riayet edip, elinden ve dilinden güven duyulan insan olmalıyız.

İşte o zaman hak yerini bulacak, hak ettiğimiz yere Hakkın yardımıyla ulaşacağız. Bâtılı söküp atmak da bizim kulluk görevlerimizden biri olduğundan bâtılı reddetmeyi, bâtılla mücadeleyi mü`min olmak için olmazsa olmaz bileceğiz.

Hakkı bâtılın tepesine indiririp, bâtılın beynini darmadağın edeceğini ve böylece bâtılın yok olup gideceğini  belirten (Enbiyâ / 18) Allah`tan bu görevde bizleri memur etmesi, memur ettiğini düşünüyorsak, görev bilincini kuşanmamız için yardım etmesine dua edelim.

“Olmak istersen cihande eğer makbûl-i ins ü cin

Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin!”

Allah`ım, bize hakkı hak olarak göster ve o hakka tâbi olmamız için yardım et! Bâtılı da bâtıl olarak bize göster ve bâtılın her çeşidinden kaçınmayı nasip et!

Bu haberler de ilginizi çekebilir