• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"Doktor azlığı ciddi mağduriyetlere yol açıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak ve yanındaki heyet, Siverek Devlet Hastanesini ziyaret ederek, kadın hastalıkları ve doğum polikliniğindeki doktor yetersizliği ile ilgili hastane yetkilileri ile görüştü.

HÜDA PAR heyetini kabul eden Siverek Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Satılmış, kadın hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor yetersizliği ile ilgili heyete bilgi verdi.

Kadım hastalıkları ve doğum polikliniğinde doktor yetersizliğinden dolayı randevulu ve acil hastalar dışında hasta bakmadıklarını belirten Satılmış, doktor eksikliği ile ilgili gerekli yerlere başvuru yaptıklarına dikkat çekti.

Kadın hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor yetersizliğinin ciddi mağduriyetlere yol açtığına belirten Abdulrahim Sımak, Sağlık Bakanlığı ve yetkililere çağrıda bulundu.

Sımak, "Yaptığımız ziyaretlerimizde vatandaşlarımız Siverek Devlet Hastanesindeki kadın hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor yetersizliğinden dert yandılar. Biz de sorunlar ile ilgili hastane yetkililerimiz ile görüştük. Kadın Hastalıkları ve doğum ünitesinde 6 doktor görev yapması gerekirken poliklinikte bir, doğumhanede bir olmak üzere toplam 2 doktor görev yapıyor.  Polikliniğe günde en az 300 hasta başvuruda bulunurken sadece 70 hastaya bakılıyor,  bu da ciddi mağduriyetlere yol açıyor." dedi.

Gebeliğe bağlı olarak 14 anne hayatını kaybetti

Şanlıurfa'da 2017 yılında gebeliğe bağlı olarak 14 annenin hayatını kaybettiğini hatırlatan Sımak, Sağlık Bakanlığından ve yetkililerden acil olarak Kadın Doğum Hastanesine uzman doktorların atanması veya görevlendirilmesi talebinde bulundu. (Abdurahman Uğurlu- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir