• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
"Bu halk israil ve ABD`ye karşı dik duranların arkasında olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci siyonistlerin sözde "başkenti" olarak tanıyacağı kararına sert tepki gösteren Yalçın, Kudüs'ün Müslümanların onuru olduğunu dile getirdi.

Konu hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Yalçın, İslam beldelerindeki yetkililerin tepkilerini en üst perdeden dile getirmeleri ve askeri seçeneğin dahi masaya yatırılması gerektiğini belirtti.

Bütün Müslümanların ihtilaflarını bir kenara bırakarak Kudüs'e sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken Yalçın,  bu vahdet gerçekleştiğinde şer planlarının geri tepeceğini söyledi.

ABD'nin almış olduğu kararın bu gün alınmadığını söyleyen Yalçın, "100 yıl önce yapılmış bir planın, açık bir şekilde ilan edilmesinin günüydü. Kudüs davası İslam'ın onurudur, Müslümanların onurudur. Bizim, özellikle dile getirmek istediğimiz, İslam beldelerindeki yetkililer ve idareciler, bu halkın sesine kulak vermelidirler. israil ve ABD'nin karşısında duran kim varsa toplum onun arkasında durmuştur." dedi.

"Bütün Müslümanların ayağa kalkma zamanıdır artık"

Bütün Müslümanların ayağa kalkması gerektiğini söyleyen Yalçın, "Devlet yetkilileri bunu en üst perdeden dile getirmelidirler, gerekirse askeri seçeneği dahi masaya yatırılması lazım. Alınmış olunan bu karar, İslam ümmetinin kabul edebileceği bir şey değil. Bütün Müslümanların ayağa kalkma zamanıdır artık. Bütün renklerimiz ve dillerimizle bir araya gelmemiz lazım. İslam ümmeti İhtilaflarını bir tarafa bırakmalarıdır. ABD, bu gün kendi işini yapıyor, kendi sorumluluğunu yerine getiriyor. Biz ne yapıyoruz, önce kendimize bakmalıyız. Amerika'nın bu kararı almış olması, İslam ümmetinin içinde bulunduğu ihtilaflardır ve İslam ümmetinin bir birine düştüğü durumdandır." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-Hüseyin Sayhar-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir