• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
Cudi Dağı'nda Geniş Çaplı Operasyon Başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Cudi Dağı'nda çıkan çatışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlisi sayısı 6'ya yükseldi. Çatışmada şu ana kadar 8'i özel harekat polisi, 2'si Jandarma Uzman Çavuş olmak 10 kişi de yaralandı. PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda Cudi Dağı Derebaşı bölgesinde kıstırılan örgüt mensuplarından 1'i sağ olmak üzere 8 PKK mensubunun ölü ele geçirildiği belirtildi.

Çatışma bölgesine Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Tugay komutanlığından gönderilen kobra ve skorsky helikopterleri PKK mensuplarının kıstırıldığı mağara ve bölgeyi ateş altında tuttu. Bölgedeki bazı hakim tepelere ise zırhlı araçlar ile Özel Harekat Polisleri yerleştirildi. Derebaşı bölgesi üzerinde dün geceden beridir helikopterler sürekli olarak uçuş yaparken, bölge karadan abluka altına alındı. Sivillerin bölgeye yaklaşmasına ise izin verilmiyor.

Polisler için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak 23. jandarma Sınır Tümen Komutanı Tüm General İlhan Bölük, Şırnak İl Emniyet Müdürü Avni Usta katıldı.

Basına kapalı olarak düzenlenen törenin ardından polisler, başpolis memuru Kadir Can, polis memuru Cihat Akkaya, polis memuru Recep Topaloğlu, polis memuru Arif Mamış, polis memuru Selim Arslan ve polis memuru Mustafa Erdoğan'ın cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

Öte yandan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve beraberindekiler Şırnak Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyarette bulunuyor. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir