• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
10 ayda 173 bin dosya uzlaşmayla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma" konulu eğitim seminerlerinin 8'incisi Gaziantep'te düzenlendi. Seminerde konuşan Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, 10 ayda 173 bin dosyanın uzlaşmayla sonuçlandığını söyledi.

Daha önce, Edirne, Erzurum, Bodrum, İstanbul, Antalya, İzmir ve Adana'da düzenlenen seminerlerin 8'incisi Gaziantep'te gerçekleşti.

Bir otelde düzenlenen seminere, Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başmüfettişi Necmi Apaydın, Alternatif Çözümler Daire Başkanı Orhan Cüni, Mağdur İşleri Daire Başkanı Muhittin Özdemir, Gaziantep ve bölge illerde görev yapan uzlaştırma bürolarının sorumlu cumhuriyet başsavcı vekilleri ile uzlaştırma bürolarında görevli cumhuriyet savcıları katıldı.

Seminer, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ın açılış konuşması ile başladı.

Ardından konuşan Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, son 10 ayda 173 bin dosyanın uzlaşmayla sonuçlandığını söyledi.

Kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber yeni yönetmeliğin yapıldığını belirten Öztürkmen, "Yine daha önce var olmayan uzlaştırmacı asgari ücret tarifesi oluşturuldu. Yönetmelikle de birlikte 2016 Ağustos ayında yürürlüğe girdi. Son değişiklikten sonra özellikle uzlaştırma verilerinde daha önceki yıllara göre çok önemli veri artışı gözüktü. Kanunun yürürlüğe girdiği 2 Aralık 2016 tarihi ile 30 Eylül 2017 tarihi arasında 10 aylık uzlaştırma verilerine bakıldığında Türkiye'de 173 bin civarında dosyanın uzlaştırma ile sonuçlandığını tespit etmiş bulunmaktayız." dedi.

2016'da 12 bin civarında uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısının, kanunun ilk çıktığı tarihten çok önde bir rakama ulaştığını ifade eden Öztürkmen, yılsonu itibari ile de 200 bin civarında dosyanın uzlaştırmayla sonuçlandığı tahmin ettiklerini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir