• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...
 Portekiz`de Genel grev Ulaşımı Durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Portekiz`de sağcı hükümetin aldığı ekonomik önlem paketlerine karşı ülkenin en büyük işçi sendikası olan Portekiz İşçileri Genel Konfederasyonu`nun (CGTP) çağrısıyla bugün yapılan genel grev, ulaşım sektörünü felç etti.

600 binden fazla üyesi olan CGTP, greve katılımımın yüzde 70`in üzerinde olduğunu açıkladı. Sabah erken saatlerde özellikle metro, gemi, otobüs ve tren gibi kamu toplu ulaşımını olumsuz etkileyen grevden dolayı Lizbon ve Porto gibi büyük kentlerde halkın işlerine özel araçlarıyla gitmek zorunda kaldığı ve yollarda uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi. Lizbon`da metronun geceden itibaren tamamen kapalı tutulduğu, Porto`da ise asgari hizmet verildiği belirtildi.

CGTP`nin Genel Sekreteri Armenio Carlos, Portekiz basınına yaptığı ilk değerlendirmede genel greve katılımı “çok olumlu” şeklinde yorumladı. Carlos, sadece ulaşımda değil, sağlık ve çöp hizmetleri gibi başka sektörlerde de greve ciddi destek verildiğini vurguladı.

Bu arada sosyalist görüşlü olan ülkedeki ikinci büyük işçi sendikası UGT ise genel greve katılamama kararı aldı. UGT, iş verenlerle birlikte hükümetin çıkardığı iş reformuna destek vermişti.
 
Ülke tarihindeki en ciddi ekonomik krizle karşı karşıya kalan ve 78 milyar avroluk finans yardım paketi alan Portekiz`de hükümet, iş reformu yapmak ve kemer sıkma politikaları uygulamak zorunda kaldı. Portekiz`de işsizlik, ülke tarihinde rekora ulaşarak, yüzde 14,8 oranına çıktı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir