• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...

Mardin'in ev sahipliğinde izleme çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak, sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından Mardin, Hakkâri ve Şırnak'ı kapsayan "Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme" toplantısı düzenlendi.

Burada katılımcılara hitap eden Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, suyun önemine değinerek, halkın içme-kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, "Toplantının, Sağlık Bakanlığı ve belediyeler arasındaki iş birliğini artıracağını ve halkımızın temiz, sağlıklı ve güvenli suya ulaşabilmesinin önündeki sorunların, ortak akılla çözülmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Halkımızın içme-kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi halk sağlığının korunması açısından büyük önem arz etmektedir." dedi.

2017 yılı sonuna kadar 3 bölgede yerel değerlendirme toplantıları yapılması hedefleniyor.

Toplantıya; Çelik'in yanı sıra Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter, MARSU Genel Müdürü Sadullah Turgut, Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun, Hakkari İl Sağlık Müdürü Abdullah Kara ve bazı davetliler katıldı. (İLKHA)