• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
ÜMMET KUDÜS İÇİN AYAKTA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Amerika Başkanı Donald Trump`ın Kudüs'ü işgalci israilin başkenti olarak tanıma kararı özelde Türkiye olmak üzere dünya genelinde düzenlenen etkinliklerle protesto edildi. Cuma namazına müteakip meydanları dolduran yüzbinler, ellerinde Filistin bayrakları taşıyarak Amerika ve israil aleyhine sloganlar attı.

İŞTE O TEPKİLERDEN BİR KISMI:

ADANA

Adana'da, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması protesto edildi. Merkez Sabancı Camii'nde cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlar, slogan atıp tekbir getirerek karara tepki gösterdi.

ANKARA

Ankara Hacıbayram Camisi önünde Cuma Namazı sonrası toplanan vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti.

ADIYAMAN

Adıyaman'da kılınan cuma namazının ardından Demokrasi Parkı önünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

AKSARAY

Aksaray'da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde protesto etti.

AMASYA

Amasya'da kılınan cuma namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve 56 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

BATMAN

ABD Başkanı Trump`ın Kudüs`ü “israilin başkenti” olarak tanıması, HÜDA PAR ( Hür Dava Partisi) Batman il başkanlığı tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.

BARTIN

Bartın'da kılınan cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

BOLU

Bolu'da sivil toplum örgütleri ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi. İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyüş yapan yüzlerce kişi, ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan atarak tepkilerini gösterdi.

BİLECİK

ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması, Bilecik'te Kayı Camisinde Cuma namazı çıkışı basın açıklaması ve gösterilerle protesto edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de, vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını protesto etti. Zağnos Paşa Cami avlusunda toplanan kalabalık, ABD ve israil aleyhinde sloganlar atarak Ali Hikmet Paşa Meydanı`na kadar yürüdü.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi. Diyarbakır İslami Sivil Toplum kuruluşları, Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem'i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını protesto etti.

EDİRNE

Edirne'de, sivil toplum kuruluşu üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını cuma namazının ardından Eski Cami önünde protesto etti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane`de ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterildi. Cuma namazı sonrası Gümüşhane Sivil İrade Platformu`nca kentte düzenlenen protesto yürüyüşüne yüzlerce vatandaş katıldı.

HATAY

Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararını bedenleriyle Arapça oluşturdukları "Kudüs" kareografisi ile protesto ettiler.

İSTANBUL

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Fatih Camisi'nde toplanarak Saraçhane Parkı'na yürüdü.

İZMİR

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları, Konak Yalı Camii önünde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti. Vatandaşlar ellerindeki Filistin bayrakları ve dövizlerle Filistin'e destek verdi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli sığınmacı ve Filistinli öğrencilerin de bulunduğu binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

KAYSERİ

Kayseri'de Anadolu Gençlik Derneği, cuma namazı sonrası Bürüngüz Camisi önünde ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını protesto etti.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterildi. Şevket Dingiloğlu Parkı`nda toplanan Sivil Toplum Kuruluşları, kararı protesto etti.

MALATYA

Malatya'da binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti. Cuma namazı sonrası kentteki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Yeni Cami önünde toplanan, aralarında kadın ve öğrencilerin de bulunduğu grup söz konusu karara tepki gösterdi.

MARDİN

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu`nca Fuat Yağcı Camisi'nde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterildi.

MANİSA

Manisa'da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasını Hatuniye Camii önünde Cuma namazının ardından protesto etti.

MUĞLA

Muğla'da kılınan cuma namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

MUŞ

Muş'taki sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

RİZE

Rize'de vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

SİİRT

Siirt'te Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından 56 sivil toplum kuruluşundan oluşan Siirt Birlik Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti. Cuma namazı sonrası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde tarihi Balıklıgöl Yerleşkesinde toplanan aralarında kadınların da bulunduğu grup söz konusu karara tepki gösterdi. Tekbir getirip, "Kudüs İslam'ındır" ve "Kudüs'e selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" gibi yazılı dövizler ile Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, ABD ve israil aleyhine slogan attı.

TRABZON

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek amacıyla Trabzon'da cuma namazı sonrası protesto gerçekleştirildi.

DÜNYADAN PROTESTOLAR:

AFGANİSTAN

Afganistan'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Gösteride Afganistan Din Alimleri Şurası Başkanı Muhammad Kazım Caferi konuşma yaptı.

FİLİSTİN

ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması kararının ardından ilk cuma gününde Müslümanlar, cuma namazını kılmak için Kudüs'teki Mescid-i Aksa avlusuna akın etti. ABD Başkanı Trump`ın kararını protesto eden göstericiler, Filistin bayrakları taşıyarak, ABD ve israil karşıtı sloganlar attı.

ENDONEZYA

Endonezya'da, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren bir grup, ABD'nin Cakarta Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı. Başkent Cakarta'da cuma namazı sonrası toplanan yüzlerce kişi, ellerindeki Filistin bayraklarıyla ABD`nin Cakarta Büyükelçiliği önünde toplandı. Gruptakiler tekbir getirerek, "Kudüs Müslümanlarındır", "ABD ve İsrail`i lanetliyoruz" ve "Kudüs`ü İsrail`in başkenti olarak kabul etmiyoruz`` sloganları attı.

İRAN

İran'da cuma namazı sonrası başkent Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde toplanan binlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi. Göstericiler, ABD ve israil karşıtı sloganlar attı.

MALEZYA

Malezya`nın başkenti Kuala Lumpur`da ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Müslümanlar, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

PAKİSTAN

ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıması kararı Pakistan`ın başkenti İslamabad`da protesto edildi.

SOMALİ

Somali'nin başkenti Mogadişu'da toplanan bir grup, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti. Göstericiler, ABD ve israil karşıtı sloganlar attı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir