• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kudüs Filistin`in başkentidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD başkanı Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasını protesto etmek amacıyla Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Demokrasi Parkı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasını okuyan İHH Adıyaman Başkanı Fadıl Akkuş, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu söyledi.

ABD'nin, Kudüs'ü terör şebekesinin başkenti kabul etmesinin Kudüs'ü tamamen işgal etme planının bir parçası olduğunu ifade eden Akkuş, "ABD bu kararı 1995'te almış ve sürekli Filistin'e ve İslam Dünyası'na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmakta. Çok manidar bir tarihte, Kudüs'ün Müslümanların elinden çıkmasının 100'üncü yıl dönümünde bu karar uygulamaya konmuştur. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir şeklidir." dedi.

"Kudüs hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır"

Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ifade eden Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: "Kudüs Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır. Şimdi, İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına ve ilk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz; "Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve görmezden geleceksiniz?"

Açıklama, okunan dua ve siyonistlere ait bez parçasının yakılması ile sona erdi. Açıklamadan sonra toplanan kalabalık tekbirlerle yürüyerek dağıldı. (Ferit Gölgül, Cemil Özdaş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir