• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Deprem ve Yangın Eğitimleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Öğrencilere afete hazırlık seminerini veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Musa Işık, yaptığı sunumda, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatarak, panik yapılmaksızın önceden belirlenmiş plan üzerinden hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Depremin gece yaşanması halinde, deprem hissedildiği anda, yatağın sağı ya da soluna uzanılması gerektiğini vurgulayan Işık, şunları kaydetti: "Yanınıza başınızı ve vücut ısınızı korumak için yastık ya da battaniye alın. Kapının eşiğine sakın gitmeyin, depremde en çok ölümler kapı eşiğinde oluyor. Oturma odasındaysanız koltuk ve sehpa arasına cenin pozisyonu alarak yan şekilde uzanın. Yine başınızı ve vücut ısınızı korumak için yastık alın. Kitaplarınızı bir sandığa koyun çünkü kağıt ne kadar baskı alırsa alsın çökmez. Çalışma odasındaysanız kitaplarınızın olduğu sandığın yanına cenin pozisyonu alarak uzanın. Depremden önce, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri kesinlikle öğrenmemiz gerekiyor. Öğrencilere bu konularda eğitim vermeye çalışıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam edecektir" dedi.


Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline yönelik yangın eğitimi verildi.


Eğitimde konuşma yapan Arama Kurtarma Teknisyeni Musa Işık, Bingöl'ün birinci derece deprem kuşağında olması nedeniyle olası bir deprem esnasında veya günlük hayatta evde, işyerlerinde yangına karşı önlemler ve başlangıç yangınlarında ilk müdahalenin önemine değindi.


Bingöl'de bulunan lokanta, fırın ve vb. binaların olası bir deprem anında tehlike yaratacağı ve bu konuyla ilgili olarak 1995' te yaşanan Kobe Japonya depreminde yaşanan bir olaydan da bahsetti.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, bu etkinliklerin çalışanlarımızı bilgilendirme konusunda fayda sağlayacağını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir