• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak, sanayiye ve son tüketiciye yönelik en teknolojik sistemlerin, en yeni ürünlerin sunulacağı ENIPE Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı ve Zirvesi`nin basın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Enerjinin günümüzün en önemli ve en kritik başlıklardan biri olduğunu söyleyen İDTM A.Ş Genel Müdürü Rüştü Argıt, enerji verimliliğinin enerji  üretimi kadar önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

“Enerji Verimliliği Alternatif Bir Enerji Kaynağı”

Toplantının moderatörlüğünü yapan İTO Meclis Üyesi,  Enerji Verimliliği Derneği İstanbul Şube Başkanı Rasim Mazlum, enerji verimliliğinin alternatif bir enerji kaynağı olduğunu, yapılan hesaplamalara göre verimlilik sağlanırsa elde edilen tasarrufun değerinin, enerji kaynaklarımızdan üretebileceğimiz enerjiden daha fazla  olduğunu belirtti. “Bizler dernek olarak; ülkemizi kuzeyden güneye, doğudan batıya dolaşarak enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz” diyen Mazlum, Enerji Takımı adı altında gerçekleştirilen projelerle evde, okulda, yolda, sanayide her alanda enerji verimliliğinin önemini anlattıklarını, 2023 yılına kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.

15 Milyon Konutta Isı Yalıtımı Yapılmalı

Binaların tükettiği enerjinin, toplam tüketilen enerjinin %40`ına yaklaştığına dikkat çeken İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, binalarda enerji verimliliğinin odak noktasının ısı yalıtımı olduğunu ifade etti. Şen, Enerji Bakanlığı`nın açıklamalarına göre Türkiye son on yıl içinde ortalama 44 milyar dolarlık enerji ithalatı yaptığını, enerji bakımından dışa bağımlılığımızın yüzde 75`lere dayandığını söyledi. Şen, “Ülkemizde 2018 yılında binalarda daha etkin enerji verimliliği sağlayabilmek için ısı yalıtımsız 22 milyon mevcut bağımsız konutun en az 15 milyonunda ısı yalıtım seferberliği başlatılmalı” dedi.

Zirvenin Her Günü Ayrı Bir Konu Ele Alacak

11- 14 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek ENIPE Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı kapsamında “Binalarda Enerji Verimliliği ve İnovasyon” konulu uluslararası bir de zirve gerçekleştirilecek. İGDAŞ, İETT, İstanbul Enerji A.Ş. ve TURKCELL sponsorluğunda gerçekleştirilecek ENIPE`de  düzenlenecek zirve 3 gün boyunca farklı konu başlıklarında devam edecek.  ENIPE 2018, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) işbirliği ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği`nin (MÜSİAD) desteğiyle gerçekleştirilecek. ENIPE Fuar ve Zirvesi`nin sponsorları ise İGDAŞ, İETT, İstanbul Enerji A.Ş. ve Turkcell.