• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
"Kudüs bize Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi`nin mirasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Nusaybin ilçe teşkilatı tarafından Cuma Namazı çıkışı sonrası düzenlenen protesto gösterisinde, emperyalist ABD'nin Kudüs kararı kınanarak, "Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi'nin mirasına sahip çıkılması" çağrısında bulunuldu.   

Nusaybin'in tarihi Zeynel Abidin Camii'nde HÜDA PAR ilçe teşkilatı üyeleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını Rüstem Şayık okudu.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmanın tüm Müslümanların vazifesi olduğunu söyleyen Şayık, "Mescid-i Aksa yıllardır Siyonist İsrail'in işgali altında olup zaman zaman yıkımlara maruz kalmış, içinde ibadet yapılmasına engeller çıkarılmıştır. Bunun yanında ezanın okunması yasaklanmış tepki gösteren Müslüman gençler ve bacılar şehit edilmiştir. Allah'ın çevresini bereketli ve emin kıldığı Mescid-i Aksa bugün tarihte hiç olmadığı kadar İsrail ve ABD terörüne maruz kalmaktadır. İsrail ve ABD'nin bu terörü yapmasının sebeplerinden birisi İslam coğrafyasını idare eden rejimlerin, İslam mirasına sahip çıkmaması ve bu terör şebekesinin yaptığı tüm eylemlere sesiz kalmasıdır. İslam'ın aziz evlatları İsrail'e karşı Kudüs'ün kurtuluşu için vermesi gereken mücadeleyi, maalesef birbirlerine karşı vermektedir." dedi.

"Buradan dünyadaki bütün İslami ve insani faaliyetlerde bulunan yapılara sesleniyoruz" diyen Şayık, "İsrail ve ABD'ye karşı birleşin. Yoksa bu sahipsizlik ve vurdum duymazlıktan cesaret alan ve Siyonist rejimi destekleyen ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamakla kalmayacak aynı zamanda bunu uygulayacaktır. Bütün semavi dinlerin nazarında mukaddes olan Kudüs'ün statüsü hakkında pervasızca yapılan bu açıklama yeni çatışmaların çıkmasına neden olacaktır. Bizler Müslüman olarak insanlığın ve İslam'ın mirası olan Kudüs ve Mescit-i Aksa'ya sahip çıktığımızı beyan eder, aynı zamanda bu konuda duyarlılık gösterip değişik faaliyet ve etkinliklerde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarını da desteklediğimizi ve onlarla beraber olduğumuzu ilan ederiz." ifadelerini kullandı.  (Cihat Şayık-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir