• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
"Kudüs Müslümanların onuru ve haysiyetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci terör çetesinin başkenti olarak tanıyacağı şer planı ve ABD Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasına ilişkin karara tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

Karara tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında, tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkmaları gerektiği ifade edildi.

"Kahrolsun İsrail", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" ve tekbirlerin getirildiği basın açıklaması metnini STK'lar adına Salih Samak, Fevzi Çelik ve Behçet Atila okudu.

"Yeryüzünün fitne merkezi ve İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanların sabrını test ediyor"

Siyonist terör şebekesinin cesaretini Müslümanların parçalanmışlığından ve sessizliğinden aldığı ifade edilen açıklamada, "Yeryüzünün fitne merkezi ve İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanların sabrını test ediyor. İslam topraklarında akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında Siyonist İsrail vardır. İsrail sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir beladır. Siyonist İsrail gücünü, Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği'nden almaktadır. Ayrıca Müslümanların parçalanmışlığı, sessizliği, Müslüman ülkelerinin başındaki basiretsiz ve kukla liderlerin olmasından da cesaret almaktadır. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe yeryüzünün barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu, başkenti doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına bağlıdır. Siyonist İsrail, yaklaşmakta olan yıkılışını geciktirmek için, her türlü provokasyonu yapmaktadır. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır." denildi.

"Kudüs, Müslümanların itikadi meselesidir"

Kudüs'ün imanla küfrün mücadele sahası olduğu belirtilen açıklamada, "Kudüs, Müslümanların itikadi meselesidir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Müslümanların ortak paydasıdır. Kudüs, Müslümanların onuru ve haysiyetidir. Kudüs, peygamberin miraç durağıdır. Kudüs, Müslümanların istiklal ve istikbalidir. Kudüs, Müslümanların cihat merkezidir. Kudüs, Müslümanların 3'üncü haremidir. Kudüs, Allah'ın çevresini mübarek kıldığı beldedir. Kudüs, imanla küfrün mücadele sahasıdır. Kudüs, Müslümanların özgürlük sembolüdür. Kudüs, Ömerlerin, Selahaddinlerin emanetidir. Kudüs, şehadete susayan yiğitlerin muştusudur. Kudüs, yeniden dirilmenin meşalesidir. Kudüs, hakkın batıla, mazlumun zalime galip geleceği kutlu şehirdir. Ve Kudüs, ümmetin yeniden birleşme, izzetli günlere erişme vesilesidir. İslam coğrafyasını son bir asırdan beri kan gölüne çeviren, yer altı ve yer üstü kaynaklarını şeytanları dahi kıskandıran hilelerle ele geçiren Amerika, ümmetin dikkatini bir provokasyonla Kudüs'e çekip, kim bilir hangi sinsi ve aşağılık planını uygulamak istemektedir." ifadeleri kullanıldı.  

"Bütün Müslümanların ortak davasıdır"

Kudüs'ün kesinlikle esaret altında tutulamayacağı belirtilen açıklamada, "Bu ümmetin son ferdi hayatta kaldığı müddetçe, özgür Kudüs davası sürecektir. Hiç bir güç, hiç bir zalim, Kudüs'ü ilelebet esaret altında tutamaz. Kudüs, Müslümanların Kur'an ve sünnet üzere birleşmesine vesile olacaktır. Kudüs, ne Filistinlilerin ve ne de Arapların meselesidir. Bütün Müslümanların ortak davasıdır. Müslümanların heybelerinde Aksa'nın özlemi, rotalarında olduğu müddetçe, Siyonist İsrail'in sonu yakındır. Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Müslümanlar olarak, Kudüs tam bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadelemizin süreceğini belirtmek isteriz. Yaşasın bağımsız Kudüs! Yaşasın bağımsız Aksa!" şeklinde ifade edildi.       

Daha sonra açıklama, yapılan dua ile son bulurken, açıklamaya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, siyasi parti ile STK temsilcileri, basın mensupları ve halk katıldı. (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir