• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`nin şer planı Bingöl`de tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de Cuma namazı bir araya gelen binlerce Bingöllü, Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına yaptıkları basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi Önünde, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen binlerce Bingöllü ABD'nin şer planına tepki göstererek, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı Cihannüma Bingöl İl Temsilcisi Orhan Buğrahan okudu.

"Her geçen gün İslam coğrafyası, küresel Haçlı zihniyetinin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım, bugün Arakan'da yaşanan insanlık dramı, Suriye'de kimyasal silahlarla katledilen Müslümanlar... Ölenler hep Müslüman..." diyen Buğrahan, şunları söyledi:  

"Saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizm, kuklası olan Trump aracılığıyla ilk kıblemiz, Kudüs'ümüzü işgalci Siyonistlerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuştur. Bizim için hiçbir hükmü olmayan bu beyan, merhum şairimizin deyimiyle 'Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın, gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın."

Buğrahan, "Malumunuz ilk kıblemizin bulunduğu Filistin, 1948 den beri yüzlerce yıllık 'Büyük İsrail Projesi' çerçevesinde adım adım işgal edilmekte, cami avlusunda katliamlar işlenmekte, ezan yasaklanmaktadır. Son olarak da Kudüs'ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesinin Müslümanlar için namus meselesi olduğunu tüm İslam âlemine hatırlatıyor ve İslam âlemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika'dan, İsrail'den değil, yalnızca  Allah'tan korkmaya ve ona  teslim olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kendisini Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan birleşmiş milletler güvenlik konseyi ülkelerini bütün düzensizliğin müsebbibi olarak gördüklerini ifade eden Buğrahan, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'da ezan susturulmaya çalışılırken, savunmasız kardeşlerimiz şehit edilirken bu zulmü dillendirmenin dahi anti-semitizm olarak yaftalanması, güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Müslümanların katledilmesine sessiz kalan bu hukuk sistemini tanımıyoruz." dedi.

"Dünyanın efendisi insanları köle gören, bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını lanetliyoruz"

"Filistin'de, Suriye'de, Moro'da, Cezayir'de, Doğu Türkistan'da, Etiyopya'da, Bosna'da, Arakan'da ve tüm mazlum coğrafyalardaki kıyımlar ortada iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesini, vahşi ve saldırgan bir medeniyetin 'Algı Operasyonu' olarak görüyoruz." diyen Buğrahan sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki İslam ümmetinin yiğit evlatları, tarihin kendilerine yüklediği kutsal misyonu hakkıyla ifa edecek, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kendi kölesi olarak gören bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını lanetliyoruz."

"Kalbinizde Kudüs yoksa kalbiniz yoktur"

Buğrahan son olarak, "Şimdi, yeni üretilen silahların İslam coğrafyası üzerinde tatbikatının yapılmasına göz yuman, ilk kıblesine el uzatılan, İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz, Daha neyi bekliyorsunuz,  daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve bunları görmezden geleceksiniz, celladına diz çöküp, celladından af dileme gafletinden kurtulunuz ve unutmayınız ki kalbinizde Kudüs yoksa, kalbiniz yoktur. Dünya var oldukça, Kudüs bizimdir ve  Filistin, sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam Âleminin meselesidir." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması İlahiyatçı Sadullah Arpa'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Nihat Kanat, Hakan Koldaş-İLKHA) 












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir