• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
"Selahaddin-i Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'un, Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin "başkenti" olarak tanıması kararı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Cuma namazı sonrası Yenişehir Mahallesi'ndeki Mekke Camii bahçesinde gerçekleştirilen açıklamayı grup adına Mahsun Tuncer okudu.

Tuncer; Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu belirterek, alınan kararın, bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu ve aynı zamanda husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacağını söyledi.

"Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir"

Tuncer, "İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir." ifadelerini kullandı.

Tuncer, "Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız."

Açıklama, "Kahrolsun Amerika! Kahrolsun İsrail", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" sloganlar ile son buldu.

Yapılan basın açıklamasına Silopi Belediye Başkanı Abdullah Ökten, siyasi parti ve STK temsilcileri ile halk katıldı. (Ahmet Uçar-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir