• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
"Terör şebekesini devlet olarak tanımıyoruz ve kabul etmiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale STK'lar Platformu öncülüğünde emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planını kınamak amaçlı kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Programa STK'ların yanı sıra siyasi parti temsilcilerinden HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve her iki partinin üyeleri katıldı.

Cuma namazı sonrası İlçe tarım önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar atarak, Yoldan geçen vatandaşların ve esnafların da destek verdiği basın açıklamasında emperyalist ABD ve işgalci Siyonist İsrail'e lanet yağdı.

Açıklama esnasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail", "Kudüs Bizim Canımız", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" "Hamas'a Selam Direnişe Devam" sloganları attı.

Akçakale STK'lar Platformu adına bir basın açıklaması yapan Mehmet Dikeç, Müslümanlara Kudüs'e sahip çıkma çağrısında bulundu.

Dikeç, "Müslüman halkımıza, İslam ülkelerine, İslami şahsiyet ve Cemaatlere ve tüm İslam ümmetine; Mescid-i Aksa ve Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki tüm toprakların kurtarılması için gerekli olan her yol ve yöntemle bu işgale karşı direnmeleri ve tepkilerini ortaya koymaları için çağrıda bulunuyoruz. İslam ümmeti olarak savunma pozisyonundan çıkıp atak pozisyona geçmemiz gerekir." İslam ülkeleri bu terör şebekesi ile diplomatik ve ticari bütün ilişkilerini kesmelidir. İslam ülkelerini idare eden yöneticilere de çağrıda bulunuyoruz: Siyonist terör şebekesini bir devlet olarak tanımaktan vazgeçmeli, bütün diplomatik ve ticari ilişiklerini hemen kesmelidirler. Bunu sadece tehditle değil somut olarak yapmalıdırlar.

Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri ve mihengi olduğunu vurgulayan Dikeç, "İslam İşbirliği Teşkilatı kendini kontrol etmeli, varlık nedenini yeniden hatırlamalı, başta işgal altındaki Filistin toprakları olmak üzere Siyonistler ve haçlılar tarafından işgal edilen ümmetin toprakları için güç birliğine gitmelidirler. Hatta birlik sağlandıktan sonra Siyonistlerle ilişkilerini kesmeyen kara listeye alınmalıdır. Neden bizler hep Batı'nın veya ABD'nin sözde terör listelerini konuşuyoruz ve bunlara cevap yetiştirmeye çalışıyoruz? İslam ülkeleri de bir liste oluşturmalıdır. Biz Batı'nın sözleri ile hareket edersek ümmetin izzetli evlatlarını, Hamas'ı, İhvan'ı, veya Dünya İslam Âlimler birliğini terör listesine almalarını konuşmaya devam ederiz. Başka ifadeyle, suçluluk psikolojisi ile savunma yapmaya devam ederiz." diye belirtti.

"Bizler İsrail terör şebekesini devlet olarak tanımıyoruz ve kabul etmiyoruz"

"Bizler İsrail terör şebekesini devlet olarak tanımıyoruz ve kabul etmiyoruz. Kaldı ki olmayan bir devletin başkenti de olamaz." vurgusunda bulunan Dikeç, "Bizler Kudüs davası için Filistin direnişi için kefenimizi giymiş, ölüme hazırız. Ey İsrail sen de ölmeye hazır mısın? Hükümet ve Devlet yetkilileri de Müslüman halkın bu sesine kulak versin ve dik dursun, eğilmesin, bükülmesin. Biz malımızla, canımızla yanlarında olacağız. İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin, İsrail elçiliği derhal kapatılmalı, ticari ambargolar uygulanmalı, hatta islam ülkeleri bir araya gelerek askeri seçenek dahil her şeyi masaya yatırmalıdır." ifadelerini kullandı. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir