• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
"İsrail`in başkenti dün Londra, bugün ise Washington`dur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu; Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planını kitlesel eylemle kınadı.

Merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Fuat Yağcı Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasına halk yoğun katılım gösterdi.

Dört dilde 'Kudüs'e sahip çık' pankartları açıldı

"Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Kahrolsun İsrail",  "Kahrolsun ABD" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde "Kudüs Ümmetindir, Kudüs'e Sahip Çık" pankart ve afişleri açıldı.

"Kudüs Ümmetindir, Sahip Çık" temasıyla düzenlenen basın açıklamasını Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Mustafa Aydın okudu.

Kuzey Mezopotamya'da kıyama duran kalenin eteklerinden, kadim Mardin'den dünyaya seslenen Aydın, Kudüs'ü Siyonizm'e ve işbirlikçilerine teslim etmeyerek sahip çıkacaklarının mesajını verdi.

"Kudüs kardeşliğin merkezidir"

"Peygamberlerin önemli diyarı Kudüs'tür ve bizim için Kudüs, tevhit ve kardeşliğin merkezidir." diyen Aydın, "Kudüs, merhametin ve sulhun membaıdır. Kudüs, ilk kıblemiz ve değerli kutsalımızdır. Bu nedenle Kudüs derin bir tarih, ağır bir emanet ve büyük bir değerin adıdır." dedi.

"Uluslararası hukuk ve anlaşmalar yok sayıldı"

Aydın,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Binlerce yıllık tarihinde Kudüs, Bahtunnasr ve Titus başta olmak üzere zalim krallar tarafından defalarca yakılıp tahrip edildi. Haçlıların saldırısına ve emperyalistlerin işgaline uğradı. Ama Kudüs, yere düşmekle değerinden bir şey kaybetmeyen bir mücevher gibi saygınlığını daima koruyabilmiştir. Bugün bizler, bu duyarlı topluluk, siz basiretli insanlar olarak Kudüs'ün saygın, muhterem ve değerli varlığını hatırlamak ve hatırlatmak için buradayız. Malumunuz olduğu üzere 9 Aralık 1917'de, Filistin toprakları İngilizler tarafından işgal edilerek elimizden çıkmıştı.1922 yılında Filistin topraklarında yaşayan Yahudi nüfusu sadece yüzde 11 idi. İngilizlerin ve batılı güçlerin işgalleri, baskıları ve saldırıları ile Filistinliler göçe zorlandı. 1920 yılından 1947 yılına kadar İngiliz işgali ve mandası altında kalan Filistin toprakları BM tarafından 1947 yılında devralındı. 1948 yılında Siyonist İsrail'in kurulması BM tarafından kabul edildi ve bölgeye göç eden Yahudi nüfusu toplam nüfusun yüzde 30'una ulaştı. Ancak başta ABD olmak üzere tüm emperyal güçlerin Siyonistlere desteği ve Siyonistlerin Filistin topraklarındaki Müslümanların evlerine, işyerlerine ve çocuklarına saldırısı hiç bitmedi. Bugün bütün dünyanın gözü önünde bütün uluslararası hukuk ve anlaşmalar yok sayılarak İsrail'in işgal, katliam ve vahşeti devam etmektedir. Ancak İsrail bu şımarıklığına, bu hukuksuzluğuna ve bu katliamlarına haçlı ittifakının arkasına sığınarak devam etmektedir."

"Kudüs, Müslümanların kutsal beldesi olarak kalmaya devam edecektir"

ABD Başkanı Trump'ın dünyanın gözü önünde ve açıkça 'Kudüs İsrail'in başkentidir ve ABD Büyükelçiliği de Kudüs'e taşınacaktır.' dediğini hatırlatan Aydın, bu açıklamanın insanlığa ihanet olduğunu belirtti. Aydın, "Bu açıklama fitnenin fitilini tutuşturmak, bölgesel bir savaşı kışkırtmaktadır. ABD'nin bu kararı İslam dünyasını hiçe saymaktır ve ağır bir ihanettir. BM Güvenlik Konseyinin, İsrail'in 1967 ve sonrasında işgal ettiği topraklara geri çekilmesi ve Kudüs'ün özel statüsünü belirleyen 242 sayılı kararı ABD tarafından çiğnenmektedir. Kudüs bütün Müslümanlarındır ve Müslümanların kutsal beldesi olarak kalmaya devam edecektir." diye konuştu.

"Kudüs, Müslümanlara acil çağrıdır"

Aydın,  şunları söyledi: "Kudüs bize küresel zulmün ve vicdansızlığın vardığı yere işaret etmektedir. Kudüs, dünyada uluslararası hukukun ve anlaşmaların ne kadar anlamsız ve aciz olduğunu göstermektedir. Kudüs davası bize Müslümanların acziyet ve perişanlığını, güçsüzlük ve dağınıklığını göstermektedir. Kudüs Müslümanların ittihat ve dayanışma ihtiyacının ne kader elzem olduğunu haber vermektedir. Kudüs Müslümanlara acil çağrıdır. Ey Müslümanlar! Cemaatçilik, mezhepçilik, milliyetçilik ve hizipçilik illetinden bir an önce kurtularak gücünüzü ve amacınızı birleştirin. Zira Allah Kudüs davası ile hepimizi imtihan etmektedir. Haçlı zihniyetini taşıyan sömürgeci güçler de Müslümanlara ve İslam coğrafyasına Kudüs üzerinden ayar vermekte ve rencide etmektedir."

"İsrail'in başkenti dün Londra, bugün Washington'dur"

"İsrail'in başkenti dün Londra, bugün ise Washington'dur." diyen Aydın, "Çünkü İngilizlerin başını çektiği küresel şer güçleri tarafından İsrail bir paslı hançer gibi Müslümanların kalbine saplanmış ve ABD tarafından da saldırgan ve mütecaviz yapısı himaye edilmektedir. TBMM'nin tüm üyelerinin ortak bildiri ile Trump kararını kınamasını takdir ediyoruz. Benzer durumlarda ortak karar alabilmelerini çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Gazzeli çocuklar Musa'nın yanında, Siyonist askerler Firavun' un tarafında savaşmaktadır. Filistin halkı İbrahim' in izinde, Siyonistler ve haçlı ittifak güçleri Nemrut' un safında yer almaktadır. Bugün İslam dünyasının 4 köşesinde ve Türkiye'nin 81 ilinde bütün Müslümanlar Kudüs davası için tek vücut olarak ayaktadır." dedi.

"Yaşasın Filistin direnişi ve intifadası"

Mardin' den dünyaya seslenen Aydın, son olarak şunları söyledi: "Kuzey Mezopotamya'da kıyama duran kalesinin eteklerinden kadim Mardin' den dünyaya sesleniyoruz. Kudüs insanlığın ortak tarihi mirasıdır. Müslümanların ismet-i harimi ve ümmetin hassasiyet alanıdır. Kudüs; Siyonizm'e ve işbirlikçilerine teslim olmayacaktır. İslam coğrafyasının her tarafında Türkiye' de ve Mardin' de yaşayan Müslümanlar olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya ve haklı davalarında destekçileri olmaya devam edeceğiz. Yaşasın Filistin davamız. Yaşasın Filistin direnişi! Yaşasın intifada!"

Basın açıklaması yapılan dua sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir