• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Kudüs`e Özgürlük İntifadasında 162 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Kızılay Teşkilatı yaptığı açıklamada kendisine bağlı ekiplerin dünkü çatışmalarda yaralanan 116 kişiye müdahale ettiğini, bunlardan 4`ünün gerçek mermi, 18`inin plastik mermi, 75`inin gaz bombası ve 7`sinin ise darp neticesinde yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise, Gazze sınırında düzenlenen gösterilere sert müdahale eden işgal güçlerinin biri ağır 30 kişiyi yaraladığını belirtti.

Filistin halkı, Trump`ın kararına tepki vermek için Kudüs`ün Babu`l-Amud, Eski Kapı, Şufat Mülteci Kampı, Er-Ram, El-Ayzeriyye, Kalendiya, Har Homa, Beytlahim`in kuzey girişi, Ayide Mülteci Kampı, El-Hadr ve Teku beldeleri, Tulkerem`in Ceyşuri beldesi, Kalkiliya`nın Azun ve Elyaho askeri noktaları, Ramallah`ın Rantis, El-Muğir, Beıt El, Nebi Salih, Zeyf ve El-Arrub noktaları, Eriha`nın güney ve kuzey girişleri, Gazze`nin Han Yunus, El-Bureyc`in doğusu, Cibaliya`nın doğusu, Nablus`ta El-Havara askeri geçiş noktası ve Selfit ile Cenin şehirlerinde eylem düzenledi.

Gündüz saatlerinde Kalkiliya`da başlayan gösteriler geceye kadar devam ederken, işgal güçlerinin birçok noktaya baskın düzenleyip Filistinlilere saldırması, gösterileri bastırmak için yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve gerçek mermi kullanması sonucu en az 42 kişi yaralandı.

Diğer taraftan Beytlahim`in güneyinde yer alan Beyt Cala`da yük arabası kullanan bir Yahudi yerleşimcinin Filistinlilere ait araçlara hızla çarparak kaçması sonucu birçok aracın hasar gördüğü ve 9 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yoğun çatışmalara sahne olan Kalkiliya`da 42 kişi yaralanırken, Ramallah`ta 11, El-Halil ve Nablus`ta 52, Gazze sınırında 30`dan fazla kişinin yaralandığı ifade edildi.

   Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir