• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Bitcoin ve diğer sanal paraları yasaklayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitcoin ve türevi dijital para birimlerine olan ilgi giderek artıyor. Dijital paraların düzenlenmesi ve yönetilmesi ile ilgili resmi girişimde bulunan ülke sayısı çok az durumda. Pek çok ülke, dijital para birimlerine karşı olumlu veya olumsuz bir karar almak yerine gelişmeleri dışarıdan izlemeyi tercih ediyor.

 

Çin, dijital para birimlerine olumsuz yaklaşım sergileyen ülkelerin başında yer alıyor. Çin Halk Bankası (PBoC), dijital para halka arzı tekliflerinin yasadışı olduğu gerekçesiyle ICO faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Bu karar Bitcoin`in değerini düşürmüş hatta 3 bin doların altına kadar düşmüştü. Şuan bir Bitcoin 15 bin dolar değerinde.

Endonezya`da Dijital Para Transferi Yasaklanacak

Dijital paralara olumsuz yaklaşan ülkelerden arasına Endonezya da katılıyor. Endonezya Merkez Bankası yetkililerinden Onny Widjanarko, dijital paralara transferini yasaklayan yeni bir yasal düzenleme getirileceğini duyurdu.

Bank Endonezya yetkililerinden Onny Widjanarko, dün yaptığı açıklama ile ülkenin Bitcoin‘in potansiyel terörizm finansmanı, kara para aklama ve uyuşturucu ticareti gibi kötü amaçlı kullanımlarını kesmek için dijital para transferini yasaklayacağını açıkladı.

Söz konusu yasanın ne zamanyürürlüğe gireceği bilinmiyor. Endonezya 261 milyon nüfusa sahip ve finansalolarak dünyanın en büyük 16. ekonomisi olarak gösteriliyor. İlgili yasanınyürürlüğe girmesinin Bitcoin`e uzun vadede etkisi olmasa dahi kısa vadede etkisinihissettirecektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir