• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
"Bir ilin vizyonu ortaöğretim kurumlarıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Şemsettin Durmuş, Batman'a gelerek iki günlük çalışma ziyaretinde bulundu.

Bu kapsamda ilk gün bazı okulları ziyaret eden Durmuş, ziyaretin ikinci gününde ilde eğitim veren anadolu liselerinin müdürleriyle bir araya geldi.

Batman Anadolu Lisesinde gerçekleşen toplantıda, ortaöğretimde öğrenci devamsızlığı ve sınıf tekrarlarının nedenleri ile çözüm önerileri değerlendirildi.

Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptı.

Kurtaran, "Bir ilin vizyonu ortaöğretim kurumlarıdır. İllerde genel başarı ve nitelik ortaöğretim kurumlarıyla ölçülüyor. Bizler de ortaöğretim başarımızı yükseltmek adına son iki yıldır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. TÜBİTAK projelerinde bölgemizde gayet iyi durumdayız. Geçtiğimiz yıl ortaöğretim kategorisinde bölge finaline en çok proje gönderen il olduk. Ama biz istiyoruz ki Batman bütün alanlardaki çalışmalarıyla bölgede örnek gösterilen bir il olsun. Bunun için de öğrencilerimizin öncelikle okullarında daha fazla vakit geçirmeleri gerekiyor. Hepimizin malumu olduğu üzere devamsızlık konusu eğitimi ciddi manada olumsuz etkileyen bir durumdur. Bunun için okul idareleri olarak devamsızlık meselesi üzerinde çok ciddi bir şekilde durmamız gerekiyor. Öğrencilerimize örgün eğitim dışına çıkacak hiçbir neden bırakmamalıyız." dedi.

Kurtaran'ın ardından konuşan Durmuş, yaşanan devamsızlıklar ve bunun neticesinde meydana gelen okul terklerinin nedenlerini değerlendirmek ve alınması gereken tedbirleri konuşmak için Batman'a ziyarette bulunduklarını ifade etti.

Durmuş'un konuşmasının ardından uzman öğretmenler, yapılan araştırma ve toplanan verileri içeren sunumlarını yaptılar.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmeleriyle son buldu.

Toplantıya; Durmuş, Kurtaran, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile il genelinde eğitim veren anadolu liselerinin müdürleri katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir