• DOLAR 32.564
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2430.361
  • ...
Van`da `Çağrı Merkezi` tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Ticaret Sanayi Odasının (VANTSO) sağladığı destekle Webhelp Firması tarafından kentte kurulacak Çağrı Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

5 yıl içinde bin kişinin istihdam edilmesi planlanan Çağrı Merkezi'nin bilgilendirme toplantısı, VANTSO Miyazaki Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Burada konuşan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, söz konusu firma dışında bir çağrı merkezi firmasının daha Van'a yatırım yaptığını açıkladı.

Takva, "Uzun zamandır Van'da genç istihdamının sağlamasına ilişkin yoğun bir çaba ve görüşme trafiği içerisindeydik. Üç yıla yakın bir zamanda sürekli görüştüğümüz ve burada yatırım yapmalarını arzuladığımız hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın ilimizde de bir ilki gerçekleştirmesi konusunda arzumuzu kendileriyle paylaşıyorduk. Üç yıldır çeşitli vesilelerle görüşüyoruz. Burada yatırımın gerçekleşmesi konusunda hem firma tarafından hem de VANTSO tarafından uygun ortamın sağlanması konusunda çaba içerisindeydik. Webhelp, Van'ın ilk çağrı merkezidir. Yedinci ayda şirket kuruluşlarının tescilini yapmış, şu anda bir çağrı merkezi firmamız daha onuncu ayda tescilini yaptı. Onlar hızlı bir şekilde 'alo' demeye başladılar. VANTSO olarak o firmaya da lojistik sağlıyoruz. Onlarla bir iş birliği protokolümüz oluştu." dedi.

"Kısa zamanda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz"

İlk etapta yüz kişiyi istihdam edeceklerini ifade eden Webhelp Şirketi Operasyon Direktör Yardımcısı Tuna Baliç ise beş yıl içerisinde toplamda bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini bildirerek, şunları söyledi: "Toplamda beş, lokasyonda üç bin kişiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. İstanbul haricinde Bingöl, Yozgat, İzmir ve son olarak da Van'da losyonumuzu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu aşamada yüz kişiyle başlayacak bir çağrı merkezinin temelini attık ve yatırımımızı tamamladık. Beş yıl içerisinde toplamda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İlk aşamada Türkiye'nin tanınmış iki büyük markasıyla faaliyetlerimize başlıyor olacağız. Çağrı merkezi hızlı büyüyen bir sektör, son zamanlarda sanayiden daha fazla istihdam oluşturuyor."

Toplantı, VANTSO ile firma arasında imzalanan protokolle son buldu. (Yunus Tuğrul - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir