• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
81 ilde protesto var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün Beyaz Saray`da yaptığı skandal açıklamada, Kudüs`ü, resmen İsrail`in başkenti tanıdığını belirtti. Trump`ın açıklaması sonrası İslami Direniş Hareketi Hamas cuma gününü İsrail`e karşı Öfke Cuması olarak ilan etti. Filistinlilere “Kudüs`e destek” için toplanma çağrısında bulundu. Hamas`ın çağrısı Türkiye`yle birlikte tüm İslam dünyasında karşılık buldu. Birçok sivil toplum kuruluşu ABD elçilikleri ve konsoloslukları önünde gösteri yapılacağını duyurdu.

MİLYONLAR BULUŞACAK

Trump`ın Kudüs kararına başından beri en büyük tepkiyi gösteren Türkiye`de, 81 ilde yapılacak gösterilerle Kudüs`e destek olunacak. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa`nın da yer aldığı Kudüs için İstanbul ve Ankara başta olmak üzer 81 ilde milyonlar sokağa dökülecek.

CUMA ÇIKIŞI PROTESTO

Protesto gösterilerinin İstanbul`daki adresi Fatih Camii, ABD Başkonsolosluğu ve Beyazıt Meydanı olacak. Sosyal medyadan toplanma çağrısı yapan on binlerce kişi belirlenen toplanma yerlerinde bir araya gelecek. Ankara`daki gösterilerin merkezi ABD Büyükelçiliği önü olarak belirlenirken, Bursa`da Ulucami, Konya`da Melike Hatun Cami, Sakarya`da Rasimpaşa Cami, Elazığ`da İzzetpaşa Cami, Bingöl`de Dört yol saat Kulesi, Eskişehir`de, Reşadiye Camisi, Yalova`da Merkez Cami, Çanakkale`de Truva Atı önü, Balıkesir`de Zağnos Paşa Camisi, Manisa`da, Hatuniye Camisi`nde binlerce vatandaş toplanarak ABD`nin küstahça tutumunu protesto edecek.

6 KİŞİ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin`de bu zamana kadar düzenlenen Öfke Cumalarındabu zamana kadar çok sayıda kişi İsrail askerleri tarafından şehit edildi. Mescid-i Aksa ve Gazze`nin işgali ile Filistin halkının katledilmesine karşı düzenlenen Öfke Cumalarında bu zamana kadar 6 Filistinli şehit edildi, yaklaşık 500 Filistinli ise yaralandı.

İLK MISIR DEVRİMİNDE YAŞANDI

İslam dünyası Öfke Cuması tabirini ilk kez Mısır`daki darbe girişimi sırasında duydu. 25 Ocak 2011`de başlayan sokak eylemlerinden üç gün sonra 28 Ocak 2011 Cuma günü yapılan eylemler Öfke Cuması olarak isimlendirildi. O gün akşam saatlerinde Tahrir Meydanı`na giren göstericiler polisle çatıştı ve ardından Tahir Meydanı civarında yer alan Hüsnü Mübarek`in partisi Vatan`ın binasını ateşe verdi. O günün akşamı bir açıklama yapan Mübarek, hükümeti görevden aldı ve orduyu stratejik bölgeleri korumak üzere meydanlara inmeye çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir