• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
GAZİANTEP - Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği`nden (GESOB) yapılan açıklamada; Gaziantep`teki esnaf, sanatkar ve sanayicilerin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamak üzere projeler geliştirip hem işsiz ve mesleksizlere meslek kazandırmaya, hem de ilgili sektörlerde istihdam sağlamaya çalıştıklarını duyurdu.
 
Proje Koordinatörü M. İhsan Mercan adına yapılan açıklamada; gerçekleştirilen tüm eğitim programların MEB, İŞKUR, MEKSA Vakfı ile işbirliği içinde uygulandığı belirtildi. Açıklamada, SODES 2011 kapsamında devam eden mesleki eğitim programlarına ilave olarak, İŞKUR destekli ve istihdam garantili olarak son dönemde Gaziantep`teki ilgili sektörlerin ihtiyacı olarak ortaya çıkan; Programlanabilir Lojik Kontrol (PLC) Eğitimi, Biyomedikal Teknik Servis Destek Elemanı Eğitimi ve Doğal Gaz İç Tesisatçılığı Eğitimi düzenleneceği kaydedildi.
 
İŞKUR`da kayıtlı işsizlere yönelik uygulanacak bu eğitim programları için ön kayıtlar alınmaya başlandığı da belirtilen açıklamada; "GESOB-MEKSA Mesleki Eğitim Merkezlerimize ait 235 60 20 - 235 37 31 numaralı telefonları arayarak detaylı bilgi almak ve ön kayıt yaptırmak gerekmektedir" denildi.
 
Açıklamada ayrıca 2 Nisan 2012 tarihinde başlatılması planlanan eğitim programları için 29 Mart 2012 tarihinde İŞKUR`da mülakat yapılacağı bildirildi. (Şefik Mert - İLKHA)