• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Gaziantep`te FETÖ operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te FETÖ'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle bir şirkete düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden birinin çantasında 15 bin ABD doları ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, FETÖ'ye finans sağlayan kişilere ve bu kişilere yardım eden kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Eşzamanlı yapılan operasyonlarda, kentteki bir şirketin yetkilisi olan F.Ö, O.I. ve bu kişilere yardım yataklık yapan, yer temin eden H.İ.M ve M.S.L isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Operasyonda, şüpheli O.I. isimli şüpheli yardım etmek amacıyla H.İ.M. isimli kişi tarafından götürülen çanta içerisinde toplam 15 bin ABD doları ele geçirildi.

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerden O.I. isimli şüpheli, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, F.Ö, H.İ.M ve M.S.Y isimli şüphelilerde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, FETÖ soruşturması kapsamında sahipleri tutuklanan, kayyum atandıktan sonra TMSF'ye devredilen Naksan Holding'in tahsilat kurye aracından ise 130 bin lira ve 230 bin dolar çalındığı iddia edildi.

İddiaya göre, dün Naksan Holding bünyesindeki Naksan Plastik firmasının kuryesi, ödeme yapmak için Karagöz Caddesi'ndeki bir banka şubesine gitti. İsmi açıklanmayan kurye aracının sürücüsü, otoparka bıraktığı aracın yanına geri döndüğünde araçta bulunan 130 bin lira ve 200 bin doların çalındığını fark etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayla ilgili olarak yazılı açıklama yapan şirket açıklamasında ise, "Naksan Plastik firmamıza ait tahsilat ve kurye aracından 06 Aralık 2017 tarihinde bir miktar nakit para hırsızlar tarafından çalınmıştır. Hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma, inceleme ve araştırmalar Gaziantep adli ve emniyet makamlarınca titizlikle devam etmektedir. En kısa zamanda sonuçlanmasını arzu etmekteyiz. İlerleyen zamanda soruşturma sürecine göre açıklama yapılacaktır." denildi.

Ayrıca, IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir