• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
 "Kudüs bizimdir bizim kalacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planını kınamak amaçlı kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Öğle namazı sonrası Yeşil Cami önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar atarak, Yeşilsu Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'ne kadar kortej şeklinde yürüdü. Yoldan geçen vatandaşların ve esnafların da destek verdiği basın açıklamasında emperyalist ABD ve işgalci Siyonist İsrail'e lanet yağdı.

Yürüyüş esnasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail", "Kudüs Bizim Canımız", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" "Hamas'a Selam Direnişe Devam" sloganları attı.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Müslümanlara Kudüs'e sahip çıkma çağrısında bulundu.

Gök, sadece ümmeti değil tüm dünya mazlumlarını sömürü, kan, gözyaşı ve zulümden kurtaracak tek çarenin İttihad-ı İslam olduğunu vurguladı.

Kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyenlerin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını dile getiren Gök, "Bunu gören tarihsel gerekçelerini de bilen ve dünyanın da bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere bizler burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e ve İsrail'e destek veren ABD'ye tüm bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni hedefi bellidir. Özgürlük Kudüs'ün hakkı diye haykırmak için buradayız. 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak' diye haykırmak için buradayız. Kendini dünyanın sahibi sanıp yeryüzünü de kendisine ait zanneden bu hadsiz kafirler güruhuna 'yeryüzü Allah'ın mülküdür' diye haykırmak için toplandık."dedi.

Emperyalist ABD'nin bu küstah hamlesinin insanlık için manevi ve tarihi öneme sahip olduğunu ve bu yönüyle dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşıdığını belirten Gök, şunları söyledi:

"Evet, yeryüzü Allah'ın mülküdür, yeryüzünün halifeleri olarak fetih ile vazifeli olduğumuzun bilinciyle Allah'ın mülkünü Allah'a açmak ve adaleti hakim kılmak için çalışmak zorundayız. Böyle olmasaydı Eba Eyyub El Ensari hazretlerinin İstanbul surlarının önünde, 76 yaşındaki Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Viyana önünde ne işi vardı? ABD'nin 'Kudüs'ü İsrail'in başkenti' olarak tanıma', 'ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına' yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. Bu yolla diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs'ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır. Korsan İsrail Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir."

Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri ve mihengi olduğunu vurgulayan Gök, "Her bir karışı İlahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Kudüs son peygamber Hz. Muhammed'in risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizim için varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir. Bu bağlamda Kudüs'e canımız fedadır. Muharref bir inancı kendisine payanda olarak kullanan, batıdaki faşist düşüncelerden hız alan şiddet ideolojisi siyonizmin ateşine odun taşımak, nereden bakarsanız bakın akıl tutulmasıdır. Yüz yılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir. Asıl neden kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. "Görünen odur ki Kudüs çökmekte olan bu köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşisinin yaşadığı iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir. Bu yönüyle de çağrımızın bir diğer muhatabı siyonizme karşı çıkan samimi Yahudiler ve Hıristiyanlardır."şeklinde konuştu.

Tüm Müslümanları Kudüs'e sahip çıkmaya davet eden Gök, "Bugün sadece ümmeti değil tüm dünya mazlumları sömürü, kan, gözyaşı ve zulümden kurtaracak tek çare ve çözüm İttihad-ı İslam'dır. İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin bu ikircikli tutumlarına karşı çıkarak, inancımızın ve tarihimizin bize verdiği güçle barışın sesini yükseltebiliriz. Bu bağlamda tüm İslam ülkelerinin liderlerini ve vicdan sahibi tüm insanlığı Kudüs'ün özgürlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ey İslam ülkelerinin liderleri! ABD'den değil Allah'tan korkun.  Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık doğru ve adil bir söz bekliyor."diye konuştu.

Grup yapılan duanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Öte yandan açıklamanın sonunda, yarın (Cuma) günü Şehitkamil ilçesi Değirmiçem Mahallesi'ndeki Eruslu Cami'de kılınacak cuma namazının ardından emperyalist ABD konsolosluğu önünde basın açıklaması yapılacağı belirtilerek, tüm Gaziantep halkı basın açıklamasına davet edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir