• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
‘Tesettür bir kimlik ve kişilik sembolüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Tontaş/DOĞRUHABER

Gaziantep Umut Kervanı Vakfı`nda konuşan TESSEP üyesi Dilek Polat, tesettür ve hicap konusunda bilgiler aktararak, “Kur`an`ın ve hadislerin Müslüman kadına emrettiği tesettür, bir kimlik ve kişilik sembolüdür. Nasıl ki devletlerin egemenlik sembolü bayrak ise Müslüman kadının özgürlük sembolü de başörtüsüdür. Başörtüsü sadece bir farz değil Müslüman kadının kendini ifade biçimidir. Aynı zamanda Müslüman kadını diğerlerinden ayıran bir alamet-i farikadır. Örtünmek kadının, Rabbinin emrini baş üstünde tutmasıdır. Örtü sadece bir bez değil aynı zamanda bir mesajdır. ” Müslüman kadının nasıl örtünmesi gerektiğini anlatan Polat sözlerini şöyle bitirdi: “En hayırlı elbise Takva elbisesidir. Tesettür hayâ ile bürünüldüğü zaman hakkı verilebilir” şeklinde konuştu.

“HAYÂLI OLMAK İÇİN TESETTÜR GEREKLİ”
Gaziantep Karataş`ta konuşan TESSEP üyesi Perihan Kılıç, iffetli ve hayâlı olmak için tesettürün gerekli olduğuna dikkat çekti. Kılıç, “tesettür yalnızca bir bez parçası değildir, kadının küfre vermiş olduğu bir mesajdır. Kadının en büyük cihadıdır Allah`ım senin emrinin benim başımın üstünde yeri var demesidir. Tesettürü sadece bedene değil davranışlarımıza, gözlerimize, söylemlerimize de tesettürü giydirmek gerekir. Özellikle genç kızlarımızın ve kadınlarımızın bugün örtüye çok ihtiyacı vardır. Bilinçli ve takvalı örtüye ihtiyaçları vardır.” dedi.
Rahmet Der Gaziantep şubesinde konuşan Havva Üstündağ örtünün önemini belirterek, “Kur`an-ı Kerim`de örtü ayetlerini biliyoruz, aynı zamanda genç kızlarımıza örtünün güzelliklerini anlatmalıyız.” dedi.

“İSLAM KADINA ŞAHSİYET VERMİŞTİR”
Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep şubesinde gerçekleşen programda konuşan Emine Yüzgeç, toplumda kadının rolüne değinerek şunları kaydetti. “İslam kadına şahsiyet vermiştir. Kadına miras hukuku, bireysel mülk edinme ve toplumda bir şahsiyet olma imkânı vermiştir. İnsanın yaratıcısı olan Allah kadının onur ve izzetini korumak için tesettürü ve haremlik selamlığı emretmiştir. Evet, günümüzde kadının dış görünüşü ya da güzelliği kullanılarak bir eşya gibi kullanılmaktadır. Maalesef bunun adına da kadının özgürlüğü diyorlar. Kadın sadece bedenden mi ibarettir. İşte tesettür kadının onur ve izzetini koruyan Rahmani bir kaledir. Tesettür Müslüman kadının kimliğidir o halde bu kimliğe sahip çıkalım.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir