• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
"Kudüs Filistin`in başkenti olarak kalmaya devam edecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi Hamasın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "ABD yönetiminin elçiliğini işgal altındaki Kudüs'e taşıma niyetleri ve Kudüs'un işgal rejiminin başkenti olarak tanıması, Kudüs'ün tarihi ve coğrafi konumunu değiştirmez. Kudüs, Filistin'in başkenti olarak kalmaya devam edecektir." dedi.

ABD'nin kararının karşılığı olmayacağını belirten Heniyye, "Kudüs'ün İslami ve Arap olan Filistin devletinin başkenti olarak kalmaya devam edecektir. Amerikan'ın bu girişimi daha önce hesaplanmış bir macera olduğ belirledir. Ancak böyle bir şeyin karşılığı hiçbir zaman olmayacaktır. Amerikan bu karar ile Filist halkına, özgür dünya toplumuna ve bütün ümmete karşı tavrını açıklamıştır." ifadelerini kullandı.

Heniyye, Trump'ın kararının Filistin düzeyinde kalacak bir karar olmadığını dikkat çekerek şuları söyledi: "Alınan bu kara Filistin düzeyinde kalacak bir karar değildir. Tam tersi bu karar bölgeyi felakete sürükleyectir. Bizlerde halkımız gibi Amerikan'ın bu yaklaşımını kabul edilemez olarak görüyoruz. Halkımız ardı ardına intifadalar başlatabilecek güç ve kabiliyettedir."

El Fetih Lideri Mahmut Abbas ile görüştüğünü belirten Heniyye, "Konunun ciddiyertine binaen Mahmut Abbas ile konuştum. Hamas'ın bu konudaki ciddiyeti konusunda bilgi alışverişin de bulunduk. Sonuç olarak Filistin halkının iradesi dışında olan bütün kararları red ettiğimizi bilinmesi konusunda anlaştık." diye konuştu. (İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir