• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Çeşitli hırsızlık suçlarından 29 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta hırsızlık vakalarına yönelik yapılan çalışmalarda 29 kişi yakalanırken 14 olay aydınlatıldı. Yakalanan kişilerden 5'i tutuklanırken 19 kişi ise tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı.

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, "Şahısların sorgusunda ilimiz Hürriyet, Dere, Kültür, Yeşilyurt, Muratpaşa mahalleleri ve Tandoğan köyünde meydana gelen 3 ayrı ikametten, 5 ayrı iş yerinden hırsızlık olayı başta olmak üzere bir motosiklet hırsızlığı, 3 otodan hırsızlık ve 2 ayrı kablo hırsızlığı gibi toplam 14 olay aydınlatılmıştır. Yakalanan şahıslardan, 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Hırsızlık suçundan 1 şahsın 5 yıl, 1 şahsın da 2 yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası bulunduğu tespit edilerek cezaevine teslim edilmiştir. 19 şahıs ise çıkarıldıkları adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere ya da Cumhuriyet Başsavcılığı ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında bir TIR'ı gasp eden 3 kişinin de yakalandığı belirtilerek, "30 Kasım 2017 tarihinde Muş-Bitlis Karayolunda bir şahsın kullandığı TIR, 3 kişi tarafından gasp edilmiş ve şüpheliler gasp ettikleri TIR ile olay yerinden kaçmışlardır. İlimiz Hasköy İlçesine bağlı bir köyde şüphelilerin 3'ü de gasp ettikleri TIR ile birlikte suçüstü yakalanmışlar ve gasp edilen TIR sahibine teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir