• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
Emperyalist ABD`nin Kudüs kararı Gaziantep`te telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bir araya gelen gönüllü sivil toplum kuruluşları, Emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına sert tepki gösterdi.

Söz konusu küstahça kararı protesto eden sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz Meydanı'nda bir araya geldi. Filistin, Türkiye ve tevhit bayraklarını araçlarına asan kalabalık, konvoy halinde kentte tur attı.

Emperyalist ABD ve Siyonist işgalciler aleyhine slogan atan grup ABD temsilciliğinin bulunduğu Ali Fuat Cebesoy Bulvarı'na geldi.

Geniş güvenlik önemlerinin alındığı temsilcilik önünde araçlardan inen grup sloganlar atarak, tekbir getirip, Emperyalizm'i ve Siyonizm'i telin etti.

Burada bir açıklama yapan Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Gök, "Bugün Avrupa, Amerika'nın alçak yüzünü bir kez daha gördük. Bu bizi hiç şaşırtmadı. Bunlar yıllardır İslam coğrafyasına tecavüz ediyor. Batılı devletler de kendilerini dünyanın sahibi zannediyor. İstediği yere gidip istediğini alabileceğini zannediyor. Bizler buradan sesleniyoruz: Yeryüzü sadece Allah'ındır. Bugün Kudüs işgal altındayken biz Selahattin Eyyübi'nin ve Fatih Sultan Muhammed Han'ın torunlarına tek yumruk olmak yaraşır. İnşallah tek yumruk olacağız. Selahattin Eyyübi kadar Kürt, Fatih Sultan Muhammed Han kadar Türk, Eyüp El Ensari kadar Arap, Selmani Farisi kadar Acemiz ve biz tek yumruğuz ve Kudüs'ü size bırakmayacağız." dedi.

Yapılan duanın ardından grup dağıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir